Υπόθεση Πάτρας | «Βόμβα» Πέτρου Κουσουλού για τον τρόπο θανάτου της 3,5 ετών Μαλένας: «Τα σκασμένα της πνευμόνια...» (Vid)

Μετά την ανακοίνωση Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη | Σκληρή απάντηση από τον Πρόεδρο των Ιατροδικαστών και τον Πέτρο Κουσουλό

Απαντήσεις που αφήνουν σαφή υπονοούμενα.

Δείγμα του ότι πιθανότατα βρισκόμαστε πολύ κοντά στην εξιχνίαση ενός εκ των μεγαλύτερων μυστηρίων στην ελληνική ιστορία, είναι όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα. Η ιατροδικαστική έρευνα για την υπόθεση της Πάτρας προχωρά με γοργούς ρυθμούς, η αστυνομία αρχίζει να «δένει» την υπόθεση και οι γονείς των τριών κοριτσιών της οικογενείας Δασκαλάκη περνάνε στην αντεπίθεση προς όλους όσοι τους τοποθετούν στο κάδρο των ενόχων.

Μέσω του δικηγόρου τους, κ. Απόστολου Λύτρα, εκδόθηκε μια ανακοίνωση στην οποία οι δύο γονείς επί της ουσίας κατηγορούν την πλειοψηφία των ΜΜΕ για τα ρεπορτάζ τους, τα οποία τους στοχοποιούν και μάλιστα τα βάζουν και με τον δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό, στενό συνεργάτη της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», στην οποία  οι γονείς έχουν εμπιστευτεί την μοναδική τηλεοπτική τους συνέντευξη και βίντεο από το δωμάτιο της Ίριδας τις ημέρες πριν πεθάνει.

Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνος Δασκαλάκης διερωτώνται με ποιο δικαίωμα βγαίνουν ιατροδικαστές που δεν ασχολούνται με την υπόθεση και εκφέρουν άποψη, κι αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Προέδρου των Ιατροδικαστών, του κ. Γρηγόρη Λέων που επιστρατεύει ένα αρχαίο γνωμικό, το οποίο λέει ότι ο αγώνας δεν περιμένει όσους καθυστερούν.

«Με αφορμή μια “οργισμένη αντίδραση” να εξηγήσουμε ότι οι ιατροί κάθε ειδικότητας έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε ΜΜΕ “με σκοπό την ενημέρωση της κοινής γνώμης γύρω από θέματα αρμοδιότητας ή ειδικότητας του ιατρού ή του πεδίου ευθύνης του, επίκαιρα ή μη, που την απασχολούν.

Να θυμίσουμε επίσης ότι πριν από τους ιατροδικαστές που δεν χειρίζονται την συγκεκριμένη υπόθεση, οι οποίοι εκφράζουν δημοσίως την επιστημονική τους άποψη, προηγήθηκαν ανακοινώσεις από την οικογένεια με τα ιατροδικαστικά πορίσματα, ενώ ακολούθως δημοσιεύτηκαν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις στο σύνολό τους και είχαν υπάρξει συνεχείς δηλώσεις και πραγματογνωμόνων που χειρίστηκαν την υπόθεση καθώς και της οικογένειας. Αγών ου μένει άνδρας λελειμμένους», έγραψε χαρακτηριστικά.

Την απάντησή του έδωσε και ο Πέτρος Κουσουλός, η εφημερίδα του οποίου δημοσίευσε φωτογραφίες των τριών νεκρών κοριτσιών. Ένα προφίλ στο Twitter του επιτέθηκε και ο ίδιος υποστήριξε ότι η δημοσίευση έγινε για να δει ο κόσμος την κοκκινίλα στο μάγουλο ενός εκ των κοριτσιών, η οποία δεν κατεγράφη στην έκθεση της ιατροδικαστή, κ. Τσάκωνα.

Αρκετοί στις απαντήσεις υποστηρίζουν πως το προφίλ με όνομα Jenny είναι ψεύτικο και έχει φτιαχτεί από τη μητέρα των τριών κοριτσιών…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.