Πρώτη φάση άρσης απαγόρευσης - Πότε ανοίγουν σχολεία, εμπορικά καταστήματα και κομμωτήρια

Πρώτη φάση άρσης απαγόρευσης – Πότε ανοίγουν σχολεία, εμπορικά καταστήματα και κομμωτήρια

Τη Δευτέρα αναμένονται οι ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για την πρώτη φάση της άρσης απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω πανδημίας ετοιμάζεται η κυβέρνηση, προειδοποιώντας ωστόσο ότι είναι ζωτικής σημασίας να υπάρξει σύνεση στις μετακινήσεις και τήρηση των μέτρων και των αποστάσεων ασφαλείας.

Τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, με τις επιχειρήσεις να παίρνουν ξανά μπρος και τους μαθητές να επιστρέφουν στα σχολεία. Ο ίδιος, περιμένει το τελικό σχέδιο από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, το οποίο θα παραδοθεί μέχρι αύριο, Παρασκευή.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ΣΚΑΪ, η μεγαλύτερη δυσκολία έγκειται στην απόφαση επιστροφής στα θρανία, καθώς μέλη της αρμόδιας επιτροπής κρίνουν πως τα Δημοτικά δεν θα πρέπει να ανοίξουν καθόλου. Μιλάμε, δηλαδή, για ολοκλήρωση της χρονιάς, χωρίς οι μαθητές να επιστρέψουν πριν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τις πρώτες προτάσεις και εκτιμήσεις, το χρονοδιάγραμμα της άρσης απαγόρευσης έχει ως εξής:

4 Μαΐου

Εμπορικά καταστήματα, κέντρα αισθητικής & κομμωτήρια

Β’ δεκαπενθήμερο Μαΐου – αρχές Ιουνίου

Πολυκαταστήματα, εστιατόρια & καφέ-μπαρ

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία, το πιθανότερο σενάριο θέλει τους μαθητές της Γ’ Λυκείου να επιστρέφουν στα θρανία για να προετοιμαστούν για τις Πανελλήνιες στις 11 Μαΐου, ενώ μεταξύ 25ης Μαΐου και 1ης Ιουνίου θα ανοίξουν οι πόρτες και για τους μαθητές των άλλων τάξεων.

Τα πανεπιστήμια ολοκλήρωσαν πρόωρα το εξάμηνο, καθώς θα ανοίξουν τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Τέλος, τα ξενοδοχεία θα χωριστούν σε ετήσιας λειτουργίας και εποχιακά επαναλειτουργώντας στις 15 και τις 30 Ιουνίου αντίστοιχα.

Για να επισκεφτούμε τις παραλίες δε, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.