Όχι άλλα Τέμπη: Σιδηροδρομικοί καταγγέλλουν «Εδώ και 10 ημέρες δεν λειτουργεί το σύστημα εντοπισμού των τρένων στον προαστιακό» (Vid)

Όχι άλλα Τέμπη: Σιδηροδρομικοί καταγγέλλουν «Εδώ και 10 ημέρες δεν λειτουργεί το σύστημα εντοπισμού των τρένων στον προαστιακό» (Vid)

Νέες σοβαρές καταγγελίες.

Νέες καταγγελίες για τη Hellenic Train, λίγα 24ωρα μόλις μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη στο οποίο βρήκαν τον θάνατο τουλάχιστον 42 άτομα, με δεκάδες τραυματίες και αγνοούμενους. Μιλώντας στον ANT1 ο  πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ Κώστας Γενηδούνιας προχώρησε σε νέες καταγγελίες και για τον Προαστιακό.

«Υπάρχει σύστημα τηλεδιοίκησης και δουλεύει, από το ΣΚΑ μέχρι το αεροδρόμιο, τις τελευταίες δέκα ημέρες βλέπετε καθημερινά να τροποποιούνται δρομολόγια, το σύστημα από την Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο έχει κλείσει, έχει βλάβη, δεν λειτουργεί; Είναι δέκα ημέρες. Δίνονται πάλι ρητές εντολές στα τρένα», τόνισε ο κ. Γενηδούνιας.

Ο Ηλίας Τρευλός, μέλος της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, κατήγγειλε στο OPEN ότι μέρος της διαδρομής από τον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» μέχρι το Αεροδρόμιο, δε διαθέτει επαρκή σηματοδότηση.

Πρέπει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη διαδρομή εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες πολίτες λόγω της πρόσβασης στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

«Ένα κομμάτι λειτουργεί, ένα κομμάτι όχι στον άξονα αυτό. Αλλά ακόμα και να λειτουργούσε αυτό το κομμάτι, δε λύνεται το πρόβλημα. Ο έλεγχος της κυκλοφορίας δεν αντιμετωπίζεται μόνο με κάποια χιλιόμετρα, πρέπει να είναι το σύνολό του σε πλήρη λειτουργία και να υπάρχει στο κέντρο ελέγχου η συνολική εικόνα για το πού βρίσκεται η κάθε αμαξοστοιχία», ανέφερε ο σιδηροδρομικός.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.