Εκτέλεση Καραϊβάζ: Λύθηκε το μυστήριο με το σκούτερ των δολοφόνων

To μοιραίο λάθος των δολοφόνων: To βίντεο που «πρόδωσε» την ταυτότητα των εκτελεστών του Γιώργου Καραϊβάζ (Vid)

Πώς συνδέθηκε η ταυτότητά τους με τα οχήματα που φαίνονται στο βίντεο.

Λίγες ημέρες μετά τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, το μεσημέρι της 9ης Απριλίου έξω από το σπίτι του, ενώ μόλις είχε επιστρέψει από την εργασία του στο Star Channel, το απόγευμα της Παρασκευής υπήρξαν οι πρώτες συλλήψεις ατόμων που συνδέονται με τη δολοφονία του.

Η σύλληψη δύο ατόμων, η οποία ανακοινώθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου έγινε ύστερα από επιτάχυνση των ερευνών τις τελευταίες εβδομάδες ύστερα από στοιχεία που προέκυψαν από βίντεο και μαρτυρίες που συνέδεσαν ένα λευκό βαν που βρέθηκε να συμπορεύεται με τη μηχανή στην οποία επέβαιναν οι δύο εκτελεστές του.

Τα δύο αδέλφια, ηλικίας 40 και 48 ετών, που συνελήφθησαν σε Νέο Βουτζά και Νίκαια, σύμφωνα με το Ανθρωποκτονιών είχαν ενεργή συμμετοχή στη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Οι αστυνομικοί αναλύοντας τα βίντεο, εντόπισαν τον αριθμό της πινακίδας του λευκού βαν και διαπίστωσαν ότι ανήκει στην σύντροφο του 48χρονου που συνελήφθη και το χρησιμοποιούσε εταιρεία καθαρισμού, ιδιοκτησίας του ζευγαριού.

Από την ανάλυση του βίντεο φαίνεται ένας εκ των δύο δραστών να προσπάθησε ή και να κατάφερε να κρυφτεί στο λευκό βαν καθώς οι κάμερες έδειξαν ότι από ένα σημείο και μετά έπαψε να βρίσκεται πάνω στη μηχανή που χρησιμοποιήθηκε στην εκτέλεση.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.