Μέγα φάουλ Έλενας Ακρίτα…

Εδώ δε χωράνε κομματικά: Η ανάρτηση για την οποία αποθεώθηκε η Έλενα Ακρίτα (Pics)

Σοβαρή καταγγελία από τη βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερα δηκτική ήταν η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, σχετικά με το περιστατικό της Κέρκυρας με το άλογο που ξεψύχησε στη μέση του δρόμου.

Η γνωστή πολιτικός με μία ανάρτησή της μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook, σχολίασε το γεγονός καταθέτοντας και την προσωπική της εμπειρία από επίσκεψή της στο νησί των Φαιάκων, ενώ τόνισε πως φιλοδοξεί να αναδείξει ως βουλευτής το συγκεκριμένο πρόβλημα που υπάρχει σε πολλά μέρη της χώρας.

Μάλιστα, η ίδια προχώρησε και σε μια ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία, αφού μέσα από δεύτερη ανάρτηση είπε πως «Υπάρχουν καταγγελίες ότι πολλοί δήμοι ζητούν από τους ‘ιδιοκτήτες’ να μη δίνουν νερό στα άλογα και στα γαϊδουράκια για να μην ουρούν στους δρόμους».

Αναλυτικά οι αναρτήσεις της:

«Κάτι με αφορμή το άλογο που μαστιγώθηκε μέχρι θανάτου. Όταν ήταν μικρός ο Παύλος μου είχαμε πάει διακοπές στην Κέρκυρα – από τους αγαπημένους μου προορισμούς. Κάποιοι αμαξάδες εκεί μού επιτέθηκαν λεκτικά, επειδή αρνιόμουν να πάω βόλτα το γιο μου με αμαξάκια που έσερναν εξουθενωμένα, ημιθανή άλογα. Ως βουλευτής, φιλοδοξώ να αναδείξω στη Βουλή το ακανθώδες θέμα της κακοποίησης των ιπποειδών.

Τα άλογα, όπως και τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης και άλλων νησιών, σέρνουν δυσβάστακτα φορτία εποχιακών ‘πελατών’ σε μια κατάπτυστη παράδοση που αντιμετωπίζει το ζώο ως τουριστική ατραξιόν κι όχι ως ένα πλάσμα με σάρκα και οστά. Αυτό το βάρβαρο έθιμο πρέπει να καταργηθεί και ελπίζω όλα τα κόμματα να συναινέσουν σε αυτό».

 «Θα χρειαστώ τη βοήθεια σας για το θέμα των «ιπποειδών τουρισμού» (ζώα εργασίας) που προτιθέμαι να φέρω στη Βουλή. Υπάρχουν καταγγελίες ότι πολλοί δήμοι ζητούν από τους ‘ιδιοκτήτες’ να μην δίνουν νερο στα άλογα και στα γαϊδουράκια για να μην ουρούν στους δρόμους. Και μιλάμε για τους καλοκαιρινούς μήνες με τους καύσωνες.
Αν γι’ αυτές τις μεθόδους βαρβαρότητας υπάρχουν συγκεκριμενες καταγγελίες για δήμους και κοινότητες θα σάς παρακαλούσα να με ενημερώσετε. Επίσης, Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου.
Στη φωτογραφία τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης ακουμπούν το κεφάλι τους στον τοίχο για να αντέξουν τον πυρακτωμένο ήλιο του νησιού».

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.