«Είσαι το ταίρι μου»: Το τραγικό τέλος του ιγκουάνα «Μήτσου» που οι τηλεθεατές δεν έμαθαν ποτέ

«Είσαι το ταίρι μου»: Το τραγικό τέλος του ιγκουάνα «Μήτσου» που οι τηλεθεατές δεν έμαθαν ποτέ

Ένας από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες χωρίς φωνή.

Οι καλογραμμένοι χαρακτήρες του Είσαι το ταίρι μου αγαπήθηκαν μαζικά όσο λίγοι στην ιστορία της τηλεόρασης και οι ατάκες τους παραμένουν αστείες όσες φορές και αν προβληθεί σε επανάληψη η σειρά. Ήταν η σειρά που έκανε μέσα σε μία σεζόν τηλεοπτικούς σταρ τη Βίκυ Σταυροπούλου, τον Άρη Σερβετάλη, τον Αλέξη Γεωργούλη αλλά και κάποιον που δεν ήταν καν ηθοποιός ή… άνθρωπος.

Υπάρχει όμως ένας χαρακτήρας που αγαπήθηκε χωρίς να πει ούτε μία λέξη. Ο Μήτσος το ιγκουάνα.

Ο σύντροφος, ο καλύτερος φίλος του Λαζάρου (Άρη Σερβετάλη), το ιγκουάνα που του έδινε, όπως έλεγε ο ίδιος, την αγάπη που δε βρήκε στους ανθρώπους, ήταν σύμφωνα με το σενάριο τέσσερα χρόνια στο πλευρό του εκκεντρικού πρωταγωνιστή της κωμικής σειράς.

Χωρίς να έχει πει ούτε μία λέξη, συμβούλευε τον Λάζαρο, έκαναν μαζί πλάκες και συνδέθηκε στη συνείδηση του κοινού σαν ένα από τα πιο αγαπημένα κατοικίδια της ελληνικής τηλεόρασης. Το φινάλε του όμως στην πραγματική ζωή πιθανότατα ήταν τραγικό.

Έφυγαν αθόρυβα: Οι ηθοποιοί του «Είσαι το ταίρι μου» που έχουν φύγει από τη ζωή (Pics)

Το ιγκουάνα του Λάζαρου χάθηκε σε ένα γύρισμα στο Πεδίον του Άρεως και έτσι για τα τελευταία επεισόδια η παραγωγή έπρεπε να αναζητήσει διαφορετικό ερπετό για το ρόλο του Μήτσου. Ο πρώτος Μήτσος εξαφανίστηκε σε μία αφιλόξενη περιοχή, σε ένα αφιλόξενο κλίμα με ελάχιστες πιθανότητες να επιβιώσει για πολύ καιρό μόνος.

Τα ιγκουάνα που βρίσκονται στα καταστήματα κατοικίδιων ζώων εισάγονται συνήθως από τη Νότια Αμερική και είναι εγγενή σε περιοχές που είναι πλούσιες σε ζέστη και υγρασία. Έτσι, αυτά που ζουν ως κατοικίδια πρέπει να ζουν σε παρόμοια περιβάλλοντα και το κλουβί τους πρέπει να μοιάζει με έναν φυσικό βιότοπο.

Για αυτό οι ιδιοκτήτες τους πρέπει να βεβαιώνονται ότι το περιβάλλον τους θερμαίνεται σταθερά μεταξύ 30 και 32 βαθμών κατά τη διάρκεια της ημέρας και περίπου 26-28 βαθμών τη νύχτα – όλο το χρόνο. Διατηρούν το μεγαλύτερο μέρος της ενυδάτωσής τους μέσω του δέρματος, επομένως η ελεγχόμενη υγρασία είναι επίσης απαραίτητη.

Σύμφωνα με αυτές τις συνθήκες επιβίωσης για ένα ιγκουάνα από pet shop, ο καημένος ο Μήτσος θα μπορούσε να επιβιώσει στην Αθήνα μόνο τους μήνες του καλοκαιριού, με τις πιθανότητες να έζησε μετά την εξαφάνισή του να έρχονται μόνο από την ελπίδα να το βρήκε και να το μάζεψε κάποιος ερπετόφιλος.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.