Σοβαρές καταγγελίες για συνθήκες καύσωνα εντός της ΕΡΤ

Η ΕΡΤ ανανέωσε τις συμβάσεις για 500 εργαζόμενους

Δεν συζητήθηκαν τα σχέδια για την ΕΡΤ3 και το μέλλον -αν υπάρχει- της ΕΡΤ2

Στις πέντε ώρες που διήρκεσε η πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΡΤ με την Κατερίνα Κασκανιώτη, νέα διευθύνουσα σύμβουλο της κρατικής εταιρείας, εγκρίθηκαν πολλά από τα θέματα της ημερήσιας ατζέντας, μεταξύ των οποίων και οι ανανεώσεις συμβάσεων έργου εργαζομένων σχεδόν όλων των ειδικοτήτων. Οι συμβάσεις πήραν παράταση έως ένα χρόνο.

Ανανεώθηκαν επίσης και οι θητείες των επικεφαλής στις γενικές διευθύνσεις του οργανισμού έως το τέλος Ιουνίου 2024.

Δεν συζητήθηκαν τα σχέδια για την ΕΡΤ3 και το μέλλον -αν υπάρχει- της ΕΡΤ2 ούτε έστω στο περιθώριο της συνεδρίασης καθώς τα χρονικά όρια για ρύθμιση των συσσωρευμένων εκκρεμοτήτων ήταν ασφυκτικά.

Ό,τι δεν εξετάστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση θα τεθεί σε νέα η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Η Κατερίνα Κασκανιώτη εμφανίστηκε καλά «διαβασμένη» για τις δομές του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα και φάνηκε επίσης καλά ενημερωμένη για τεχνολογικά θέματα της ΕΡΤ. Νωρίτερα από τη συνεδρίαση του ΔΣ, μαζί με τον πρόεδρο Kωνσταντίνο Ζούλα είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων της εταιρείας.

Και τυπικά από την Παρασκευή με ΦΕΚ η Κατερίνα Κασκανιώτη είναι η νέα διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ αλλά σε καθεστώς προσωρινότητας. Η κυρία Κασκανιώτη θα ασκεί καθήκοντα στο πλαίσιο μεταβατικής περιόδου έξι μηνών ώστε στο διάστημα αυτό να εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα από το νόμο για την επιλογή (κατόπιν ανοιχτού διαγωνισμού) και ορισμό του διευθύνοντος συμβούλου του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

 

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.