Πήγε ιδιοκτήτης, έφυγε υπάλληλος: Η πρώτη αγορά του 100% εταιρίας στο Dragons' Den

Πήγε ιδιοκτήτης, έφυγε υπάλληλος: Η πρώτη αγορά του 100% εταιρίας στο Dragons’ Den

Πόσα χρήματα εξασφάλισε η πατέντα της πρώην ιδιοκτήτριας.

Στο Dragons’ Den έχουμε δει μέσα σε αυτές τις δύο σεζόν που προβάλλεται στην ελληνική τηλεόραση, αρκετά μεγάλα deal στα οποία οι άνθρωποι που πούλησαν της ιδέες τους έκαναν συμφωνίες για μεγάλα ποσά για ένα, συνήθως, μικρό ποσοστό της εταιρείας τους. Μπορεί, κατά τα λεγόμενα του Σάκη Τανιμανίδη, μόνο ένα 50-60% των προφορικών deals να φτάνει στην τελική γραπτή συμφωνία, όμως αυτό που έγινε στο τελευταίο επεισόδιο δεν είχε προηγούμενο και είναι 100% σίγουρο ότι θα προχωρήσει.

Ο βασικός λόγος είναι ότι η ιδέα της Στεφανία Φράρου για καρφίτσες από μαγνήτες νεοδημίου που λειτουργούν χρηστικά προς πολλούς επαγγελματίες, μαγνήτισε τη Μαρία Χατζηστεφανή η οποία προσέφερε 100.000€ για να αποκτήσει το 100% της ιδέας και της εταιρείας της Στεφανίας. Μάλιστα προσέφερε στη Στεφανία όσους χιλιάδες μαγνήτες θέλει δωρεάν για να δουλεύει και να τους πουλάει στο μαγαζί της, δίνοντάς της ουσιαστικά μία θέση εργαζομένου στην εταιρεία της Μαρίας.

Κατά την εκτίμηση της Dragon της εκπομπής, το κέρδος μπορεί να φτάσει στα 10.000.000€ με την προώθηση της από την ίδια, όχι όμως με τη βοήθεια της Στεφανίας. Η Στεφανία δέχτηκε αυτήν την προσφορά της πώλησης του 100% της εταιρείας της για 100.000€ παρότι είχε ακόμα μία από τον Τάσο Οικονόμου για το 1/3 της εταιρείας της με προσφορά 30.000€.

@dragonsdengr Η ΠΡΩΤΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ 100% ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟ DRAGONS’ DEN GREECE (PART 2) 💰🐉 #DragonsDenGR #DragonsDenGreece #DragonsDen #ant1tv ♬ original sound – Dragons’ Den Greece

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.