«Δεν φώναξε...»: 16 χρόνια μετά ήρθε η σοκαριστική αποκάλυψη για την αρπαγή και τη δολοφονία της μικρής Μαντλίν

«Δεν φώναξε…»: 16 χρόνια μετά ήρθε η σοκαριστική αποκάλυψη για την αρπαγή και τη δολοφονία της μικρής Μαντλίν

Η πληροφορία που θα μπορούσε να είχε δώσει τέλος πολύ νωρίτερα στις έρευνες.

Μπορεί να έχουν περάσει 16 χρόνια από την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν Μακκάν μέσα από το δωμάτιο στο πορτογαλικό θέρετρο που παραθέριζε με τους Βρετανούς γονείς της, όταν εκείνοι δειπνούσαν σε κοντινό εστιατόριο όμως από πλέον οι εξελίξεις είναι ραγδαίες καθώς η υπόθεση έχει ανοίξει ξανά με νέα στοιχεία από την έρευνα στην οποία συμμετέχουν αστυνομικές αρχές τριών τουλάχιστον χωρών.

Ο Χελτζ Μπούσινγκ, φίλος του κύριου υπόπτου για την εξαφάνιση της Μαντλιν, Κρίστιαν Μπρίκνερ, αποκάλυψε στην Bild ότι επικοινώνησε το 2008, μόλις έναν χρόνο μετά την εξαφάνιση, με την ειδική τηλεφωνική γραμμή της Scotland Yard για να δώσει τις πληροφορίες που έμαθε αλλά αγνοήθηκε η μαρτυρία του.

Ο ίδιος ο Μπούσινγκ ξαναπροσπάθησε το 2017 και τηλεφώνησε εκ νέου στη Scotland Yard αλλά αγνοήθηκε ξανά, δέκα χρόνια μετά την εξαφάνιση της μικρής Βρετανίδας.

Ο φυλακισμένος στα Χανιά με την κατηγορία του λαθρεμπορίου ανθρώπων, Χελτζ Μπούσινγκ υποστήριξε στην εφημερίδα ότι:«Κάλεσα τη Scotland Yard το 2008, στην ειδική τηλεφωνική γραμμή. Τους είπα ότι ξέρω κάποιον που έχει σχέση και τους έδωσα το όνομά του. Ζήτησαν τα στοιχεία μου αλλά δεν συνέβη τίποτα. Δεν μου τηλεφώνησαν ποτέ. Υπέθεσα πως κάποια στιγμή θα το έκαναν, αλλά δεν το έκαναν».

O Μπούσινγκ μεταφέρθηκε από τα Χανιά στην Αθήνα και από εκεί στο Λονδίνο για να δώσει κατάθεση, όμως η δίκη για την οποία κατάθεσε εναντίον του Μπρίκνερ δεν αφορούσε την εξαφάνιση της Μακκάν αλλά ένα βιασμό ηλικιωμένης για την οποία ο Γερμανός παιδόφιλος καταδικάστηκε τελικά.

Το 2008, οι δυο άνδρες είχαν συναντηθεί στην Órgiva της Ισπανίας με τον Χελτζ να προσπαθεί να αποφύγει τον Μπρίκνερ. «Ήταν δύσκολο για μένα, ήξερα τι είχε κάνει και ότι ήταν εξαιρετικά επικίνδυνος».

Ο Μπρίκνερ ήπιε μαζί του μπίρες και τον ρώτησε αν συνέχιζε να ταξιδεύει στην Πορτογαλία για να βγάλει χρήματα. «Του είπα: “Από τότε που εξαφανίστηκε αυτό το κορίτσι υπάρχουν πάρα πολλοί αστυνομικοί τριγύρω και δεν το κάνω”. Αρχίσαμε να μιλάμε για τη Maddie και είπα: “Δεν καταλαβαίνω πώς η μικρή εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ούτε ένα ίχνος”. Ο Κρίστιαν είχε πιει δύο ή τρεις μπύρες και σε απάντηση είπε: “Δεν φώναξε”. Αμέσως κατάλαβα τι εννοούσε».

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.