Συνεχίζεται η δράση κατά της «λίστας Πέτσα»

Συνεχίζεται η δράση κατά της «λίστας Πέτσα»

Από το Vouliwatch.

Το Vouliwatch συνεχίζει, «πιστό στην ακτιβιστική του δράση για διαφάνεια και λογοδοσία» ως αναφέρει, να ενεργοποιεί και να εξαντλεί όλα τα νόμιμα μέσα για άσκηση πίεσης προς την πολιτική εξουσία να διαθέτει και να δημοσιοποιεί στοιχεία και πληροφορίες που αφορούν σε εθνικής σημασίας κρατικές δαπάνες.

Πέρυσι, στην αρχή της πανδημίας, η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας διέθεσε 20 εκατ. ευρώ προς τα ΜΜΕ για την καμπάνια ενημέρωσης «Μένουμε Σπίτι».

Το Vouliwatch, ασκώντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα πρόσβασης στη δημόσια πληροφορία, υπέβαλε αίτημα κατάθεσης εγγράφων προς τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και τον Υφυπουργό, κ. Στέλιο Πέτσα, ζητώντας τα αναλυτικά στοιχεία για τα ποσά που έλαβαν τα ΜΜΕ στο πλαίσιο της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» καθώς και τα κριτήρια με τα οποία μοιράστηκαν αυτά.

Η νόμιμη προθεσμία για να λάβει τα στοιχεία αυτά παρήλθε άπρακτη και ο υφυπουργός αδιαφόρησε για το αίτημα. Τότε οι άνθρωπο του Vouliwatch προσέφυγαν στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας που είναι η αρμόδια να επιληφθεί τέτοιων ζητημάτων. Η ΕΑΔ πρώτα δήλωσε αναρμόδια και μετά δεν απάντησε ποτέ. Πλέον προχώρησαν νομικά στο ύστατο νομικό βήμα και κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, στις 7 Μαρτίου.

Δείτε αναλυτικά το χρονικό της υπόθεσης

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.