Οξύτατες εκφράσεις Πορτοσάλτε - Κεγκέρογλου με αφορμή τον Ανδρέα Παπανδρέου

Οξύτατες εκφράσεις Πορτοσάλτε – Κεγκέρογλου με αφορμή τον Ανδρέα Παπανδρέου

Μια… επέτειος όξυνε τα πνεύματα.

Σφοδρότατη επίθεση κατά του Άρη Πορτοσάλτε του ΣΚΑΪ, για τα όσα είπε κατά του Ανδρέα Παπανδρέου, εξαπέλυσε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Με τι αφορμή; Την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ, σαν σήμερα, 28 Μαΐου του 1979, με τον τότε πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή να υπογράφει τη συμφωνία.

Ο Πορτοσάλτε είπε στον ΣΚΑΪ ότι «η Ελλάδα από μια γραφική χώρα έγινε μια κανονική χώρα, αυτή η ιστορική στιγμή έσωσε τη χώρα» και κατόπιν άφησε αιχμές για τον ιστορικό ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου: «Πού θα τα έβρισκε όλα εκείνα τα κεφάλαια ο Ανδρέας Παπανδρέου -ο οποίος έλεγε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο- να σκορπίσει στην Ελλάδα; Πού θα τα έβρισκε; Θα τα γεννούσε το λεφτόδεντρο ή θα τα πετούσε το ελικόπτερο του ΠΑΣΟΚ;».

Ευλόγως, ο Κεγκέρογλου δεν άφησε να… πέσουν κάτω όλα αυτά. «Κύριε Πορτοσάλτε, έχεις καταντήσει προπαγανδιστής χειρίστου είδους. Γιατί χρησιμοποιείς τη δημόσια συχνότητα για να προωθείς το διχασμό;;; Δεν σέβεσαι τίποτα;;; Οι πρωινοί χαρακτηρισμοί σου για τον Ανδρέα Παπανδρέου είναι παραπάνω από απαράδεκτοι!! Ντροπή σου!!!».

Στο ίδιο μήκος κύματος και άλλα στελέχη του κινήματος, όπως ο Δημήτρης Οικονόμου, αναπληρωτής γραμματέας επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής: «Πόσα χρόνια θα σας κυνηγάει το “φάντασμα” του Ανδρέα;», αναρωτήθηκε.