Πνέει τα λοίσθια ή ποιεί τη νήσσαν το ΕΣΡ;

Πνέει τα λοίσθια ή ποιεί τη νήσσαν το ΕΣΡ;

Εδώ κι ένα χρόνο, πρακτικά, υπολειτουργεί.

Οι καταγγελίες για θέματα πολιτικής πολυφωνίας, σεξισμού, μονομέρειας δίνουν και παίρνουν τους τελευταίους μήνες αλλά το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης είτε… πνέει τα λοίσθια είτε ποιεί τη νήσσαν. Δεδομένα όμως η ανεξάρτητη Αρχή δεν επιτελεί τον ελεγκτικό και ρυθμιστικό ρόλο της, λειτουργώντας ωσάν εκ κρυπτώ μετά τις εκλογές.

Ητοι, σχεδόν ένας χρόνος που το ΕΣΡ υπολειτουργεί: αποφάσεις λιγοστές και οι περισσότερες για υποθέσεις προ ετών (σ.σ. πρόσφατα βγήκε πρόστιμο στον Alpha για το… 2016), όχι τυχαία η απώλεια του αείμνηστου αντιπροέδρου Ροδόλφου Μορώνη, που γνώριζε τα πώς και τα γιατί και η Αρχή κινούνταν αρκετά πιο έγκαιρα.

Τα δε κόμματα, πλην της κυβέρνησης, κατήγγειλαν πρόσφατα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τον περιορισμένο χρόνο προβολής τους από τα ιδιωτικά κανάλια αλλά δεν κινήθηκε φύλλο. Οι διαδικασίες για τις νέες αδειοδοτήσεις (για περιφερειακά κανάλια και ραδιοσταθμούς) κινούνται με ρυθμούς χελώνας ενώ οι αποφάσεις δεν αναρτώνται και δεν υπάρχει καν ηλεκτρονικό αρχείο. Πάλι καλά που δεν τις στέλνουν και με φαξ…

Και η απάντηση, λίαν προσφάτως και δια στόματος του προέδρου Αθανάσιου Κουτρομάνου; Ελλειψη προσωπικού, μικρή εξουσία και, εν κατακλείδι, το μπαλάκι το ΣτΕ που ακυρώνει (πολλές από) τις αποφάσεις του ΕΣΡ.

Απορίας άξιον βέβαια γιατί υποθέσεις και καταγγελίες όπως του Κυριάκου Βελόπουλου για το τηλεοπτικό promotion της «κηραλοιφή που γιατρεύει τον κορωνοϊό και ο σεξισμός του Δημήτρη Καμπουράκη κατά μαθήτριας (με την ατάκα «στα οικοκυρικά τι βαθμό πήρες;», έχουν καθυστερήσει τόσο πολύ.

Και, από τις εκλογές του Ιουλίου ’19 ως σήμερα, πρακτικά ο μόνος που… πλήρωσε τη νύφη (κυριολεκτικά, με βαρύ πρόστιμο) ήταν ο Γιώργος Λιάγκας και το πάνελ του στον ΣΚΑΪ για τη διακωμώδηση φοιτήτριας του ΑΠΘ…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.