Απίθανο κειμήλιο: Η φώτο-έπος του 1987 που κανείς δεν είχε δει μέχρι σήμερα (Pic)

Απίθανο κειμήλιο: Η φώτο-έπος του 1987 που κανείς δεν είχε δει μέχρι σήμερα (Pic)

Τους αναγνωρίζετε και τους τέσσερις;

Είναι απλά «Το Ευρωμπάσκετ»- δεν χρειάζεται καν να πει κανείς τη χρονολογία, κι ας τα έχουμε πάει πολύ καλά σε πληθώρα τέτοιων διοργανώσεων. Γιατί, βλέπετε, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την πρώτη φορά, ανεξαρτήτως του πόσες φορές θα επαναληφθεί στο μέλλον.

Ειδικά αν μιλάμε για το 1987, τότε που η Ελλάδα ήταν ελαφρώς… υπανάπτυκτη στο μπάσκετ και οι προβλέψεις, πριν οι ομάδες του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος πατήσουν στο παρκέ, την ήθελαν οριακά να μπαίνει στην 6άδα του τουρνουά.

Ωστόσο, το βράδυ της 14ης Ιουνίου η ομάδα του Πολίτη με μπροστάρη τον ανεπανάληπτο Γκάλη, τον αρχηγό Γιαννάκη, τον Φασούλα που έπαιζε μόνος του απέναντι στα σοβιετικά θηρία, τον πολυδιάστατο Χριστοδούλου, τον αφανή ήρωα Ανδρίτσο και τον ψύχραιμο σε βαθμό παρεξηγήσεως Καμπούρη σκαρφάλωσε στην κορυφή του Ολύμπου, ρίχνοντας στο καναβάτσο την Σοβιετική Ένωση και κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο.

Όπως είναι λογικό, το ΄87 πήρε, και δικαίως, ηρωικές διαστάσεις, με όλους μας να βλέπουμε ξανά και ξανά τα παιχνίδια, να διαβάζουμε γι’ αυτά, να ξεσκονίζουμε φωτογραφίες, αφιερώματα και ούτω καθεξής.

Επομένως, εν έτει 2020 το να βρίσκεις μια αμιγώς «δημοσιογραφική» φωτογραφία που κανείς δεν έχει δει είναι σχεδόν απίθανο, σωστά; Λάθος- και η φώτο που ακολουθεί παρακάτω το αποδεικνύει!

Όπως βλέπετε, στα δημοσιογραφικά θεωρεία φιγουράρουν (από αριστερά προς τα δεξιά) οι Γιώργος Βαλαβάνης, Αλέξης Σπυρόπουλος (που μετά… αλλαξοπίστησε και ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο), Δημοσθένης Καρμοίρης και Γιάννης Φιλέρης, σε ένα σπάνιο καρέ που ελάχιστοι είχαν ξαναδεί. Έτσι δεν είναι;

Απίθανο κειμήλιο: Η φώτο-έπος του 1987 που κανείς δεν είχε δει μέχρι σήμερα (Pic)

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.