Προκαλεί ο Πέτρος Φιλιππίδης: Τα πρώτα του λόγια στην ανακοίνωση της προφυλάκισής του (Vid)

Δηλαδή τι περιμένατε να κάνουν τα κανάλια στην περίπτωση Φιλιππίδη;

Είναι απολύτως λογικό...

Είναι μία από τις πιο «προβεβλημένες» υποθέσεις των τελευταίων πάρα πολλών ετών- και δικαίως. Το κίνημα #metoo ήρθε και στην Ελλάδα πριν από έναν χρόνο, με πολλές γυναίκες να βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν για τις κακοποιήσεις που έχουν βιώσει κατά καιρούς από άντρες συναδέλφους τους ή άτομα που δραστηριοποιούνται εν γένει στο χώρο τους. Αυτό, ακολούθως, έφερε μια σειρά από… τσουνάμι στον καλλιτεχνικό και τον αθλητικό τομέα.

Αναφερόμαστε φυσικά στο ζήτημα του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος (όπως και ο Δημήτρης Λιγνάδης) είναι προφυλακιστέος στις φυλακές της Τρίπολης, καθώς κατηγορείται για βιασμό, όπως και για μία απόπειρα βιασμού.

Ο πασίγνωστος ηθοποιός με το που ξέσπασε το σκάνδαλο είδε, όπως ήταν απολύτως λογικό, τις μετοχές του να πέφτουν, έχασε τη θέση στην σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» της ΕΡΤ και τώρα δέχεται ακόμα ένα «χτύπημα»: οι τηλεοπτικοί σταθμοί αποφάσισαν να μην ξαναπροβληθούν οι παραγωγές στις οποίες έχει συμμετάσχει ο ίδιος, κάτι που  σημαίνει ότι σειρές, ταινίες αλλά και παραστάσεις στις οποίες έχει πρωταγωνιστήσει ο Φιλιππίδης παύουν να προβάλλονται σε επανάληψη.

Δηλαδή τι περιμένατε να κάνουν τα κανάλια στην περίπτωση Φιλιππίδη;

Αυτό- επειδή δεν πρέπει κανείς να μπερδεύει τον άνθρωπο με τον καλλιτέχνη- ζημιώνει και τους τηλεθεατές, καθώς ο Φιλιππίδης είχε συμμετοχή και ήταν πρωταγωνιστής σε μερικά από τα πιο πετυχημένα, καλογραμμένα και αστεία σήριαλ που έχουμε δει ποτέ στην εγχώρια τηλεόραση. Όμως η απόφαση των καναλιών είναι πέρα για πέρα λογική.

Από την στιγμή που ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κατηγορείται (και αυτό πρέπει να είναι σαφές, μιας και υπάρχει πάντα το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι αποδείξεως του εναντίου: κατηγορείται, δεν έχει καταδικασθεί, μια και εκκρεμεί η δίκη) για κάτι τόσο σοβαρό και υπάρχει σωρεία καταγγελιών εις βάρος του, οι σταθμοί ολόσωστα αποφάσισαν να μην δείχνουν ξανά και ξανά τις δουλειές του, όπως συνέβαινε έως τώρα.

Αν κι εφόσον αθωωθεί και αποδειχτεί ότι αναντίρρητα δεν κακοποίησε τις συγκεκριμένες γυναίκες που τον κατήγγειλαν, τότε αλλάζει το πράγμα.

ΑΝ, όμως…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.