Κάποιοι, εντός της ΕΡΤ, στρουθοκαμηλίζουν

Κάποιοι, εντός της ΕΡΤ, στρουθοκαμηλίζουν

Γιατί εστάλη εξώδικο στον πρωθυπουργό;

Ως «μπαρουτοκαπνισμένο πεδίο» χαρακτηρίζει την ΕΡΤ μερίδα των εργαζομένων της, όσοι τέλος πάντων ανήκουν ή στηρίζουν ή συμφωνούν με την ΠΟΣΠΕΡΤ.

Το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων της δημόσιας τηλεόρασης απέστειλε εξώδικο στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καταγγέλλοντας ότι «ο επιδιωκόμενος επιχειρησιακός σχεδιασμός, γίνεται με παράνομες διαδικασίες αφού δεν έχουν προηγηθεί οι απαραίτητες σύμφωνα με τον ελληνικό και ευρωπαϊκό νόμο διαβουλεύσεις».

Τονίζει επίσης ότι «με αυτόν τον αυθαίρετα δομημένο δήθεν επιχειρησιακό σχεδιασμό η ΕΡΤ θα παραδοθεί στις νεοφιλελεύθερες ορέξεις της αγοράς που καραδοκεί να μπήξει τα νύχια της στην σάρκα της, είτε με “συνέργειες”, είτε με “αναθέσεις”, είτε με “εργολαβίες”. Ένας επιχειρησιακός σχεδιασμός που θα οδηγήσει την ΕΡΤ στην επιδιωκόμενη από τη διοίκηση ανήκεστη στρατηγική ήττα όπου ολοκληρωτικά απαξιωμένη θα γίνει αναπόφευκτα ο “ακόλουθος” της Digea και του λοιπού πανίσχυρου μιντιακού κατεστημένου».

Τι λέει, σε… ελεύθερη μετάφραση η ΠΟΣΠΕΡΤ; Ότι θα καταργηθούν, με τη νέα λογική της ΕΡΤ, δεδομένα δεκαετιών. Βεβαίως, είναι να… αναρωτιέται κανείς, που είναι το πρόβλημα. Διότι η νέα διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης έχει θέσει στόχο που άλλες διοικήσεις αγνοούσαν: την τηλεθέαση. Άρα, και με προσθήκες γνωστών της τηλεόρασης, με τηλεπαιχνίδια, με σειρές, με μυθοπλασία κλπ. Φυσικά, η αγορά, θα κάνει το παιχνίδι της, ως κάνει πάντα – δεν το λες και κακό.

Όσο για τις εργολαβίες και τις αναθέσεις, δε νομίζουμε ότι στα τεσσεράμισι χρόνια κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τούτες έλειψαν. Το αντίθετο. Ας μη στρουθοκαμηλίζουμε λοιπόν, τι λέτε;

Η ΠΟΣΠΕΡΤ τονίζει, και σωστά αυτή τη φορά, ότι εκατοντάδες εργαζόμενοι της ΕΡΤ, συνεχίζουν να διεκδικούν δεδουλευμένα που τους οφείλει η δημόσια ταδιοτηλεόραση, από την περίοδο συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου (και της… ΝΕΡΙΤ).

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.