Δραματικές μειώσεις μισθών σε ALPHA -  Star

Δραματικές μειώσεις μισθών σε ALPHA – Star

Της τάξεως του 30% - 40%.

Η πανδημία του κορωνοϊού έπληξε σφοδρά τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και σε οικονομικό επίπεδο.

Δεκάδες ήταν τα διαφημιστικά πακέτα που είτε αποσύρθηκαν, είτε «πάγωσαν» με τα έσοδα να παρουσιάζουν ανησυχητική πτώση. Αποτέλεσμα; Πολλές απολύσεις και ακόμα περισσότερες μειώσεις μισθών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Star, οι εργαζόμενοι του οποίου ενημερώθηκαν πως θα πρέπει να δεχτούν μειώσεις μισθών μεταξύ 30% και 40%, οι οποίες αφορούν σε πρόσωπα τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες. Σε μια εποχή, μάλιστα, που κανένα κανάλι δεν είναι πρόθυμο να προσλάβει προσωπικό με εξαίρεση τους κεντρικούς παρουσιαστές και ορισμένους αρχισυντάκτες.

Η μπάλα παίρνει, σαφώς, και τον ALPHA ο οποίος… κόβει από παντού προκειμένου να επενδύσει στα «μεγάλα» ονόματα στα οποία στηρίζεται προκειμένου να κλείσει μεγάλες εμπορικές συμφωνίες (βλ. Ηλιάνα Παπαγεωργίου).

Δραματικές μειώσεις μισθών σε ALPHA -  Star

Τα ποσοστά των μειώσεων δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο αυτό που έχει ήδη διαρρεύσει είναι ότι ακόμα και σε εκπομπές που «τα φέρνουν», όπως είναι το «Happy Day», παρουσιαστές και πανελίστες θα εργαστούν με κουτσουρεμένους μισθούς και νέα δεδομένα.

Κάτι που έχει ήδη αρχίζει να συζητιέται σε έντονο κλίμα…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.