Κι όμως! Πλάνα για επιστροφή της «Απογευματινής»…

Κι όμως! Πλάνα για επιστροφή της «Απογευματινής»…

Με χρηματοδότηση του ομίλου Μαρινάκη.

Ξανά στα περίπτερα η ιστορική «Απογευματινή»; Οι πληροφορίες αυτό λένε…

H «Α», εφημερίδα συντηρητικών αρχών και από τη Μεταπολίτευση και στο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας βάσει «γραμμής», πρωτοκυκλοφόρησε στις 20 Οκτωβρίου 1952, με εκδότες τα αδέλφια Νάσο και Σάκη Μπότση, παράλληλα συνιδιοκτήτες της πρωινής εφημερίδας «Ακρόπολις».

Κράτησαν τα ηνία της μέχρι και το θάνατό τους (πέθαναν με χρονική απόσταση 20 ημερών το 1980…) και κατόπιν η εφημερίδα άλλαξε διάφορα χέρια, κυρίως του Νίκου Μομφερράτου που δολοφονήθηκε το 1985.

Το 1975 η «Απογευματινή» γνώρισε μια μεγάλη διαρροή στελεχών, τα οποία αποχώρησαν και μαζί με άλλους συντάκτες προχώρησαν στην έκδοση της «Ελευθεροτυπίας», ενώ μερικά χρόνια αργότερα (1983) γνώρισε και δεύτερη μεγάλη διαρροή από στελέχη τα οποία προχώρησαν στην έκδοση του «Ελεύθερου Τύπου».

Περνώντας μεγάλη οικονομική κρίση κι ενώ η κυκλοφορία της αρχίζει σταδιακά να πέφτει, η «Α» έκλεισε οριστικά το 2010.

Πάμε στα… φρέσκα. Το εκδοτικό εγχείρημα επανέκδοσης της ιστορικής εφημερίδας δεν είναι νέο, άλλωστε ο τίτλος της εδώ και λίγο καιρό έχει περάσει, μετά από πλειστηριασμό, στον εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη, εκ των εξ απορρήτων στα (πολλά) μιντιακά Μέσα του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ενόψει εκλογών, ζυμώσεις και κουβέντες ήδη γίνονται…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.