Ενοχλεί την κυβέρνηση ο Αλαφούζος…

Ενοχλεί την κυβέρνηση ο Αλαφούζος…

Με ποια αφορμή;

Με πρόσφατο πρωτοσέλιδο άρθρο της η εφημερίδα «Καθημερινή» παρενέβη στην συνεχή εκλογολογία καλώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ανακοινώσει αμέσως το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, όποτε και αν επιλέξει να τις κάνει, τονίζοντας: «Ας ανακοινωθούν αμέσως, για να καθαρίσει ο ορίζοντας των επόμενων μηνών, όπως θα συνέβαινε στις περισσότερες δυτικές δημοκρατίες».

Ο αρθρογράφος ανέφερε στο κύριο άρθρο του πρωτοσέλιδου πως «η χώρα έχει ανάγκη τη θεσμική υπευθυνότητα και την πολιτική σταθερότητα» και τονίζει πως «ένας τρόπος για να υπηρετηθούν και οι δύο ανάγκες είναι να ανακοινώσει αμέσως ο πρωθυπουργός την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών».

Αδιαμφισβήτητα, πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση από μία από τις πιο μεγάλες και ιστορικές ελληνικές εφημερίδες που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Και δεν πέρασε ούτε από το Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα αρθρογράφων φίλα προσκείμενων στον πρωθυπουργό, η εν λόγω παρέμβαση ενόχλησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά. Τούτο είναι το δέντρο.

Ενοχλεί την κυβέρνηση ο Αλαφούζος…

Το δάσος είναι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι σχέσεις του Μαξίμου και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη με το συγκρότημα της «Καθημερινής» δεν διάγουν Αλκυονίδες ημέρες. Ο πρωθυπουργός έχει ενοχληθεί και από τη σειρά δημοσιευμάτων που φιλοξενήθηκαν στη ναυαρχίδα του Γιάννη Αλαφούζου, αφότου ξέσπασε η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, ήτοι από το καλοκαίρι.

Και η εν λόγω… υπόδειξη της εφημερίδας αντιμετωπίστηκε από το πρόεδρο με καχυποψία.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.