Πέτρος Κουσουλός: H σκληρή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την προσαγωγή του ύστερα από μήνυση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Πέτρος Κουσουλός: H σκληρή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την προσαγωγή του ύστερα από μήνυση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Μετά την επίθεση που δέχτηκε από συγγενείς της κατηγορουμένης για την υπόθεση της Πάτρας.

Ελεύθερος αφέθηκε με προφορική εισαγγελική εντολή ο Πέτρος Κουσουλός, μετά την προσαγωγή του που ακολούθησε ύστερα από μήνυση της Ρούλας Πισπιρίγκου σε βάρος του για εξύβριση και απειλή.

Μετά την επίθεση που δέχτηκε ο δημοσιογράφος από συγγενείς της κατηγορουμένης για την υπόθεση της Πάτρας το πρωινό της Παρασκευής έξω από το Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο, ο Αλέξης Κούγιας προχώρησε σε μήνυση σε βάρος του δημοσιογράφου και εκδότη ύστερα από εντολή της πελάτισσάς του, κάτι που εξόργισε την Ένωση Συντακτών η οποία προχώρησε σε επίσημες ανακοινώσεις για όσα συνέβησαν.

Σημειώνεται ότι ο Πέτρος Κουσουλός ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε μήνυση σε βάρος της Πισπιρίγκου για ψευδή καταμήνυση.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ έχει ως εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει απερίφραστα την προσαγωγή του δημοσιογράφου Πέτρου Κουσουλού έπειτα από μήνυση που υποβλήθηκε εναντίον του από κατηγορουμένη σε ποινική δίκη και ενώ ο ίδιος την κάλυπτε δημοσιογραφικά. Επιπλέον, πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Κουσουλός έπεσε θύμα προπηλακισμών κατά την προσέλευσή του στο Δικαστήριο.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΣΗΕΑ παρενέβη αποφασιστικά για την κατάργηση της διαδικασίας του αυτοφώρου για τα αδικήματα περί Τύπου. Το γεγονός ότι εισαγγελείς εξέδιδαν εντάλματα σύλληψης για συναδέλφους στο πλαίσιο του αυτοφώρου, λόγω δημοσιευμάτων τους, καταγγέλθηκε από την Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων. Αποτέλεσμα της κινητοποίησης της ΕΣΗΕΑ και των Διεθνών Οργανώσεων ήταν ο δραστικός περιορισμός της διαδικασίας του αυτοφώρου στα αδικήματα περί Τύπου.

Η ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη συμπαράστασή της στον δημοσιογράφο, τον οποίο θα συνδράμει με κάθε νομικό μέσο. Το φαινόμενο των προσαγωγών δημοσιογράφων θα πρέπει να εξαλειφθεί».

Ο ίδιος ο δημοσιογράφος, τόνισε μιλώντας στο Tlive της Τατιάνας Στεφανίδου:

«Σήμερα ζήσαμε ένα διπλό δράμα, το οποίο δεν αφορά μόνο εμένα, αφορά όλη τη δημοσιογραφία. Αφέθηκα ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα και φυσικά επιφυλάσσομαι για το νόμιμα δικαιώματά μου. Θα κατατεθεί μήνυση για ψευδή καταμήνυση στην κυρία Πισπιρίγκου. Ισχυρίστηκε η κατηγορουμένη ότι εγώ με τον δείκτη του χεριού μου την έδειξα με το χέρι μου και γέλασα, αυτό έχει πει.


Το θέμα εδώ πέρα έχει να κάνει με την δημοσιογραφία, με το δικαίωμα του δημοσιογράφου να αποκαλύπτει, να ερευνά και να κάνει τη δουλειά του. Σήμερα λοιπόν υπήρξε μια διπλή επίθεση. Ενώ βρισκόμουν στον αέρα ήρθαν αυτές οι δύο κυρίες και ο θείος της Ρούλας Πισπιρίγκου και εξαπέλυσαν μπροστά στις κάμερες έναν απίστευτο λεκτικό προπηλακισμό.

Με είπαν παλιάνθρωπο, με απείλησαν, μίλησαν για τα παιδιά μου, μίλησαν για την ακεραιότητά μου. Αυτά τα πράγματα εγώ τα υπέμεινα, υπάρχουν τα πλάνα ευτυχώς, αλλά αναρωτιέμαι, σε περίπτωση που όλα αυτά δεν συνέβαιναν μπροστά στις κάμερες σε ποιο σημείο θα φτάναμε; Θα με χτυπούσαν; Θα χειροδικούσαν; Συγγνώμη που υψώνω τον τόνο της φωνής μου, αλλά καταλαβαίνεις και εμένα τη ψυχική μου κατάσταση αυτή τη στιγμή. Οι δημοσιογράφοι δεν βάζουν τον κόσμο στην φυλακή, οι δημοσιογράφοι δεν ασκούν διώξεις και δεν προφυλακίζουν, οι δημοσιογράφοι κάνουν έρευνα, είτε είναι αρεστή σε κάποιους είτε όχι.

Εφόσον έληξε αυτό το ακραίο επεισόδιο λεκτικής βίας, κλήθηκα από τις αστυνομικές αρχές γιατί ήθελαν οι αστυνομικοί να καταγράψουν το συμβάν. Ενώ βρισκόμουν έξω από την αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου βλέπω την κατηγορουμένη να φωνάζει προς το μέρος μου αλλά δεν έδωσα σημεία. Λίγα λεπτά αργότερα, ενημερώθηκα ότι είχε υποβάλει αίτηση έκκληση για το αδίκημα της εξύβρισης και έτσι πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων και με προφορική εισαγγελική εντολή αφέθηκα ελεύθερος.

Δυστυχώς το βαρέλι δεν έχει πάτο, ο κόσμος μας βλέπει, είναι ιδιαίτερα ευφυής και έχει κρίση. Είναι πρωτοφανής αυτή η στοχοποίηση. Ο,τιδήποτε και αν συμβεί, τώρα ή στο μέλλον, οποιαδήποτε τρίχα δική μου, των παιδιών μου, της συντρόφου μου και των συνεργατών μου, πειραχτεί, να ξέρετε ότι υπάρχουν υπεύθυνοι και οι υπεύθυνοι αποκαλύφθηκαν σήμερα on camera».

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.