Μετά την ανανέωση της Ευρωλίγκας: Και νέο «χτύπημα» από την NOVA

Cosmote, Vodafone και Nova: Θα μειωθούν οι τιμές στις τηλεπικοινωνίες;

«Η Cosmote έχει την πρόθεση να κάνει έκπτωση στις τιμές χονδρικής σχεδόν κατά 30%».

Στις μειώσεις των τιμών χονδρικής που θα φέρει η πρόταση του ΟΤΕ προς τις Vodafone και Nova για τις εκπτώσεις όγκου, καθώς και στην είσοδο της ΔΕΗ στην τηλεπικοινωνιακή αγορά, στηρίζει την προσδοκία για βελτίωση των τιμολογίων λιανικής στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Νικητιάδη, με θέμα «Αυξήσεις Τιμών στις Τηλεπικοινωνίες» σημείωσε ότι «η Cosmote έχει την πρόθεση να κάνει έκπτωση στις τιμές χονδρικής σχεδόν κατά 30% και την ίδια ώρα, ο νέος παίκτης της αγοράς χονδρικής, η ΔΕΗ, έχει δεσμευτεί για αντίστοιχες μειώσεις σε σχέση με τις τιμές του μοντέλου χονδρικής».

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης επικαλέστηκε στη Βουλή την ΕΛΣΤΑΤ και τα στοιχεία που του παρείχε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα δεν είναι όντως από τις φθηνές χώρες στις τηλεπικοινωνίες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι η ακριβότερη». Αναφέρθηκε επίσης στις επενδύσεις των παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για τα δίκτυα οπτικών ινών (FTTH).

Όπως είπε ο υπουργός, «συνολικά, οι επενδύσεις των εταιριών αναμένεται να ξεπεράσουν τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ την επόμενη διετία. Έως το 2026 οι εταιρείες δεσμεύτηκαν για την υλοποίηση γραμμών Fiber to the Home ως εξής: η Vodafone Ελλάδας θα έχει υλοποιήσει 850.000 γραμμές FTTH, η Cosmote 3.100.000, η ΔΕΗ 1.300.000 και η Nova 1.000.000».

Υψηλά νούμερα, υψηλοί στόχοι…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.