Σε νέα εποχή ο όμιλος ΟΤΕ – Όσα αλλάζουν

Σε νέα εποχή ο όμιλος ΟΤΕ – Όσα αλλάζουν

Ο ΟΤΕ, ο Τσαμάζ και ο (φίλος του Παναθηναϊκού) νέος επικεφαλής.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανάληψη των καθηκόντων του Κώστα Νεμπή, στη θέση του προέδρου και CEO του ΟΤΕ. Το έμπειρο στέλεχος θα ξεκινήσει να εργάζεται από το νέο του πόστο την 1η Ιουλίου 2024, διαδεχόμενος τον Μιχάλη Τσαμάζ.

Η αποστολή του περιλαμβάνει έντονα το στοιχείο της πρόκλησης καθώς θα πάρει τη σκυτάλη από τον μακροβιότερο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο στην ιστορία του ομίλου. Έναν άνθρωπο που με το όραμα και το πάθος του επιδίωξε τον διαρκή μετασχηματισμό του ομίλου και κατάφερε να επιδείξει σπουδαίο έργο.

Ο Νεμπής έχει σημαντικά εφόδια που θα τον βοηθήσουν τα μέγιστα στην προσπάθειά του, όχι μόνο να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο του προκατόχου του αλλά να το οδηγήσει κι ένα βήμα μπροστά. Άλλωστε βρίσκεται στον όμιλο από το 2009, πριν ακόμα αναλάβει καθήκοντα ο Τσαμάζ, δηλαδή συμπληρώνει 15 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας. Ένα χρονικό διάστημα που του έχει επιτρέψει να θεωρείται ως ένα από τα πιο έμπειρα στελέχη, όχι μόνο του ομίλου αλλά και γενικότερα της αγοράς.

Έτερο πλεονέκτημά του, ότι σε όλα τα χρόνια της προεδρίας και διοίκησης του Μιχάλη Τσαμάζ, αυτός ήταν εκεί, γνωρίζει άριστα τον τρόπο λειτουργίας του ομίλου και δε θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής.  Βέβαια, επειδή ο προκάτοχός του φρόντισε να ενημερώσει νωρίς για τις προθέσεις του, ο Νεμπής είχε αρκετούς μήνες στη διάθεσή του προκειμένου να προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο για την νέα αυτή αποστολή.

Ο 51χρονος Νεμπής ξεκίνησε από την PepsiCo Ελλάδος και το 2000 μεταπήδησε στη Vodafone.  Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο 2019 ανέλαβε CEO της Hrvatski Telekom, θυγατρικής της Deutsche Telekom στην Κροατία, πετυχαίνοντας σπουδαία αποτελέσματα.

Η Κροατία μάλιστα έχει ξεχωριστή θέση στη ζωή του: ο Νεμπής, σε μικρή ηλικία δεν… μιλιόταν με τον (οπαδό του Ολυμπιακού) πατέρα του καθώς θαύμαζε τον Βέλιμιρ Ζάετς και έγινε φανατικός του Παναθηναϊκού! Ο πατέρας του δεν το αποδέχθηκε και δεν τον πήγαινε στο γήπεδο…

Ο Νεμπής στον ΟΤΕ αναλαμβάνει καθήκοντα σε μία από τις καλύτερες περιόδους του ομίλου, καθώς ηγείται σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής του (σταθερή, κινητή, ίντερνετ και συνδρομητική τηλεόραση), ενώ βρίσκεται εν μέσω ενός νέου γύρου σημαντικών επενδύσεων.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.