Έτσι αναβίωσε η κεντρική διαχείριση στην Basket League

Έτσι αναβίωσε η κεντρική διαχείριση στην Basket League

Το προσωρινό «μπαϊράκι» του Άρη και η πρόβλεψη για Ολυμπιακό.

Η περιβόητη κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Basket League λίγο έλειψε να μην αναβιώσει. Αυτό διότι υπήρχαν τις τελευταίες ημέρες δύο εμπόδια που έδειχναν απροσπέλαστα.

Πρώτον, μεγάλη προκαταβολή του φετινού συμβολαίου που αξιώνουν οι ΚΑΕ και, δεύτερον, το «μπαϊράκι» της ΚΑΕ Αρης.

Το πρώτο αναμένεται να λυθεί με χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού. Ναι, από ευρώ του κρατικού κορβανά θα πληρωθεί το συμβόλαιο με τον ΕΣΑΚΕ και όχι με χρήματα της ΕΡΤ. Και αυτό διότι το μισό συμβόλαιο προς τις 12 ΚΑΕ θα καταβληθεί ως τις αρχές Νοεμβρίου, το υπόλοιπο στις αρχές του 2021 και το επόμενο… μισό, μια και είναι τριετές, στα τέλη της τρέχουσας σεζόν. Καλό deal για τις ομάδες.

Στο δεύτερο ο πρόεδρος της ΚΑΕ Αρης, Λευτέρης Αρβανίτης, έκρινε ως άδικη τη μοιρασιά διότι δεν λαμβανόταν υπ’ όψιν η εμπορικότητα, το brand name του συλλόγου κι άφησε να αιωρείται ότι «υπάρχουν αλλού προτάσεις» ή ακόμη και το… Aris TV.  

Εννοείται ότι αυτά δεν υπάρχουν, δεν στέκουν. Το αίτημα του Αρη ήταν στα 330.000 ευρώ (!) ανά σεζόν, έναντι 175.000 (όπως προβλέπεται για ΠΑΟΚ, Ηρακλή, Κολοσσό, Λάρισα, Λαύριο), οι δύο νεοφώτιστοι (Ιωνικός και Χαρίλαος Τρικούπης) θα πάρουν από 125.000 ευρώ, ο Παναθηναϊκός 1.150.000, η ΑΕΚ 700.000 ενώ Προμηθέας και Περιστέρι έχουν λαμβάνειν 225.000 ευρώ.

Αν ληφθεί υπόψη το branding ναι, στον Αρη έχουν δίκιο. Μα δεν πρέπει να αξιώσει τα ίδια και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ – επίσης και με το δίκιο της; Εν πάση περιπτώσει, ΕΣΑΚΕ, ΕΡΤ και Αρης τα βρήκαν στα 200.000 – 210.000 ευρώ συν κάποια bonus… τηλεθέασης που προβλέπονται. Λεπτομέρειες επί τούτου θα γίνουν γνωστές σύντομα.

Βεβαίως έχει προβλεφθεί και ποσό για τον Ολυμπιακό, αν θελήσει να επιστρέψει στην Basket League, όχι φυσικά του… νεοφώτιστου αλλά στα μεγέθη του Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.