Τα σενάρια για τη νέα κεντρική διαχείριση και με… άρωμα Κυπέλλου

Τα σενάρια για τη νέα κεντρική διαχείριση και με… άρωμα Κυπέλλου

Τι λέει το ρεπορτάζ.

Η κεντρική διαχείριση έπαψε στη Super League όταν οι ομάδες αρνήθηκαν τα 30 εκατ. ευρώ για τις 15/16 ΠΑΕ (τότε), plus κάνα 5άρι που έπαιρνε ο ΠΑΟΚ έχοντας ξεχωριστή συμφωνία με τη Nova. Μπήκε στο κόλπο η ΕΡΤ, αρχικά με επτά ομάδες, φέτος με τέσσερις αλλά μεσολάβηση αλλαγή κυβέρνησης, άρα αλλαγή πολιτικής στο Ραδιομέγαρο. Κοντολογίς, λεφτά γιοκ από εκεί.

Ο συνεταιρισμός μεσοβδόμαδα, κατά πλειοψηφία, αποφάσισε την αναβίωση της κεντρικής διαχείρισης, την ώρα όμως που τα δεδομένα στη Nova, ελέω Forthnet, έχουν αλλάξει με όσα μεσολάβησαν. Και ως αναφέρει η εφημερίδα «Forza», αν περιμένουν οι ΠΑΕ να βρουν ξανά 35 μύρια ενώ θέλουν να κάνουν αναδιάρθρωση και αύξηση ομάδων, λογικά θα πρέπει να το ξεχάσουν. Με 14 ομάδες και play offs (παρουσία του πρώτου, ως φέτος), κάτι γίνεται.

Υπενθυμίζεται ότι παλιά, σε ανύποπτο χρόνο, από την Cosmote TV είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα ενδιαφερόταν μόνο αν αναβίωνε η κεντρική διαχείριση. Ωστόσο, δεν φαίνεται πιθανό πλέον. 

Και, κακά τα ψέματα, η κεντρική διαχείριση είναι σωστή, αρκεί να γίνει και σωστά, σε πρωτάθλημα ανταγωνιστικό (ως ήταν το φετινό). Ειδάλλως, οι ΠΑΕ πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Και είναι πολύ πιο συμφέρουσα για τη Nova η νυν κατάσταση, ήτοι συμβόλαια ξεχωριστά με όσες ομάδες επιθυμεί.

Βεβαίως, στους… διαδρόμους του συνεταιρισμού συζητιούνται και δύο ακόμη σενάρια, ώστε να γίνει το… πακέτο της (νέας) κεντρικής διαχείρισης πιο ελκυστικό – για τη Nova ή άλλον ενδιαφερόμενο. Πρώτον, να ενσωματωθεί και η β’ κατηγορία, η νυν Super League 2 αν και παίζει σοβαρά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης.

Και, δεύτερον, να προσφερθούν και τα τηλεοπτικά του Κυπέλλου Ελλάδος, τα οποία βέβαια ανήκουν στην ΕΠΟ αλλά η συγκυρία τη φέρνει ακόμη πιο κοντά με τη Λίγκα. Άλλωστε φέτος το Κύπελλο ξεκίνησε χωρίς τηλεοπτική στέγη και η Cosmote TV απέκτησε αρκετά αργά τα δικαιώματα – και μόνο για φέτος.