Καταγγελίες για βία κατά δημοσιογράφων στο Πολυτεχνείο (Vid)

Καταγγελίες για βία κατά δημοσιογράφων στο Πολυτεχνείο (Vid)

Αστυνομικοί επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο του «Documento», καταγγελίες και από συνάδελφο της «Αυγής».

Επίθεση από αστυνομικούς, την ώρα που κάλυπτε την πορεία του ΠΑΜΕ για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, καταγγέλλει ο Αντώνης Ρηγόπουλος.

Ο δημοσιογράφος κάλυπτε για το documentonews. gr και το koutipandoras.gr, αμφότερα του Κώστα Βαξεβάνη, τα σημερινά γεγονότα ήμερα στο Πολυτεχνείο.

Την ώρα που ο δημοσιογράφος εργαζόταν καλύπτοντας την πορεία, αστυνομικοί στράφηκαν εναντίον του και τον προσήγαγαν στα κεντρικά της Τροχαίας.

Ο ίδιος κατήγγειλε αργότερα λεκτική και σωματική βία εναντίον του, καίτοι είχε μαζί του βεβαίωση εργασίας, δημοσιογραφική ταυτότητα και φορούσε αντισφυξιογόνα μάσκα. Ωστόσο η αστυνομία του έκοψε πρόστιμο επειδή δεν φορούσε την… απλή, χειρουργική μάσκα.

Αργότερα αφέθηκε ελεύθερος αλλά αρνήθηκε να υπογράψω την κλήση, εξ ου και δεν έλαβε το αντίστοιχο απόκομμα.

Το σκηνικό σύλληψης του δημοσιογράφου από την αστυνομία, αποτυπώνεται στο video του ίδιου του Αντώνη Ρηγόπουλου.

Παράλληλα, όπως κατήγγειλε η ιστοσελίδα της Αυγής, αστυνομικός ζήτησε και πήρε την ταυτότητα ρεπόρτερ στον σταθμό Λαρίσης. Στη συνέχεια, απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο, ο αστυνομικός είπε: «Έλα στην Τροχαία να την πάρεις».

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας που είχε ο ρεπόρτερ με την «Αυγή», είδε τον αστυνομικό να πετάει την ταυτότητά του στον δρόμο.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.