Η Άννα Μπουσδούκου ξανά στην τηλεόραση

Η Άννα Μπουσδούκου ξανά στην τηλεόραση

Σε ποια εκπομπή;

Ποια είναι η εικόνα της γυναίκας, όπως προβάλλεται σήμερα από τα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Είναι αντιπροσωπευτική της θέσης που έχει στην ελληνική κοινωνία και είναι η τηλεόραση πράγματι, όπως λέγεται, εικόνα της κοινωνίας;

Στα εν λόγω ερωτήματα απαντά η εκπομπή «Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στις 23:00 στην ΕΡΤ, με… εκλεκτούς καλεσμένους.

Η Άννα Μπουσδούκου, δημοσιογράφος, διευθύνουσα σύμβουλος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού iMEdD, εκτελεστική διευθύντρια του προγράμματος «Διάλογοι» του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, οικονομολόγος, πρώην βουλευτής, διευθυντής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, καταθέτουν τις απόψεις τους.

Ειρήσθω εν παρόδω, η Μπουσδούκου έχει εγκαταλείψει τα τηλεοπτικά πλατό, αφού πλέον εργάζεται στο ΙΣΝ ως σύμβουλος σε δωρεές σχετικές με τη δημοσιογραφία.

Η 21η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης, ενώ η 25η Νοεμβρίου είναι η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Σε περιόδους όπως αυτή που ζούμε, ο κόσμος στρέφεται περισσότερο στην τηλεόραση και ο ρόλος της γίνεται ακόμα πιο σημαντικός. Έχει αποδειχθεί,  επίσης, ότι ο εγκλεισμός αυξάνει τα περιστατικά βίαιων συμπεριφορών.

Ακόμη, στη συζήτηση συμμετέχουν ο Γιώργος Πλειός, καθηγητής Κοινωνιολογίας του Τμήματος Επικοινωνίας και MMΕ, στο ΕΚΠΑ, η Αθηναΐς Νέγκα, δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός, η Νάντια Μπουλέ, ηθοποιός και απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ,  με έντονη παρουσία στα social media, και ο Βασίλης Παπακώστας, επικεφαλής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.