Καπιτώλιο και έκτακτα: Πώς Open και ΣΚΑΪ «μίκρυναν» την ΕΡΤ (Vids)

Καπιτώλιο και έκτακτα: Πώς Open και ΣΚΑΪ «μίκρυναν» την ΕΡΤ (Vids)

Άλλοι έδειξαν αντανακλαστικά, άλλοι όχι.

Πρώτο θέμα, στον κόσμο, ήταν το βράδυ της Τετάρτης τα όσα ξεδιάντροπα και τραγικά έλαβαν χώρα στο Καπιτώλιο. Εννοείται ότι αρκετά κανάλια διέκοψαν τη ροή του προγράμματός τους και μερικά δεν την επανέφεραν καν!

Ενδεικτικά, το Open που πρώτο έβγαλε έκτακτο δελτίο, αρχικώς με την Ευλαμπία Ρέβη στην παρουσίαση και μετά τα μεσάνυχτα επιστρατεύτηκε η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου του Open, Νίκη Λυμπεράκη, κρατώντας τα ηνία της ενημέρωσης ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μετά τις 4 το πρωί μάλιστα, μόνο το Open αλλά και το Mega, με τη Ράνια Τζίμα, συνέχισαν την έκτακτη ενημέρωση για τα όσα διαδραματίζονταν στις ΗΠΑ. Μάλιστα οι παρουσιάστριες, όταν έβγαινε κάποια δήλωση, έκαναν άμεσα τη μετάφραση στα αγγλικά. Οι ίδιες!

Όπως και η ΕΡΤ κράτησε μέχρι το πρωί. Η οποία ΕΡΤ άργησε να δείξει αντανακλαστικά, αφενός, αφετέρου με μόνιμους, συμβασιούχους, ανταποκριτές στις ΗΠΑ, προσέφερε επιεικώς φτωχή ενημέρωση. Ναι, η ΕΡΤ των σχεδόν 2.000 εργαζομένων, εκ των οποίων οι 600 είναι δημοσιογράφοι, ηττήθηκε το βράδυ της Τετάρτης. Έβγαζε τελευταία τα θέματα, αργούσε να κάνει συνδέσεις, γενικώς μια νωχελικότητα στην οποία δε μας είχε συνηθίσει.

Αντίθετα, ειδικά στο Open επέδειξαν δυναμισμό και μάχιμη ενημέρωση, βγάζοντας συνδέσεις με ομογενείς, με Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες, γενικώς γνώμες που είχαν να πουν κάτι.

Κι αν το Open πρώτευσε, ποιοτικά, και το Mega έκλεισε την τριάδα (καθώς άργησε αρκετά να βγάλει το έκτακτο), στη μέση ήταν ο ΣΚΑΪ. Που μάλιστα, άκουσον άκουσον, διέκοψε (και εν συνεχεία ανέβαλλε οριστικά) την προβολή του πανάκριβου «Survivor» (το επεισόδιο του οποίου θα μεταδώσει εκτάκτως το βράδυ της Πέμπτης).

Ωστόσο, για πρώτη φορά σε έκτακτα, σημαντικά γεγονότα, η Σία Κοσιώνη δεν μπήκε στο στούντιο. Την μπάντα είχε ο Απόστολος Μαγγηριάδης, ο οποίος ανταποκρίθηκε, και με το παραπάνω, στις απαιτήσεις της βραδιάς, δικαιώνοντας όσους εδώ και καιρό, στην πιάτσα, μιλούν για μια εξαιρετική περίπτωση δημοσιογράφου που δεν είχε τις ευκαιρίες του από τον ΣΚΑΪ.

Αντίθετα ο ΑΝΤ1 έβγαλε έκτακτο για μία ώρα και κάτι ενώ Alpha και Star, ανάθεμα κι αν πήραν χαμπάρι τι έγινε στο Καπιτώλιο…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.