Μιντιάρχης | «Καναλαρχική» απάντηση Αλαφούζου σε Μαρινάκη

Μιντιάρχης | «Καναλαρχική» απάντηση Αλαφούζου σε Μαρινάκη

Τι ετοιμάζει ο «μίστερ ΣΚΑΪ», τα… απόνερα των υποκλοπών με διάφορα «σπαρταριστά» και το οικόπεδο της «Ελευθεροτυπίας»

? Απάντηση Γιάννη Αλαφούζου στο επίγειο One Channel του Βαγγέλη Μαρινάκη και στα Action24 και Attica TV των Μπάκου και Καϋμένακη; Διαρρέεται ότι εκείνο το παλιό πλάνο για κανάλι-αδερφάκι του ΣΚΑΪ, με τίτλο ΣΚΑΪ24, δεν έχει ακυρωθεί. Και ενόψει του διαγωνισμού για την έκδοση τηλεοπτικών αδειών περιφερειακής εμβέλειας, ακούγεται ότι έγιναν κουβέντες… Ακόμη και για εξαγορά αθηναϊκού καναλιού.

? Απαντήσεις «τώρα» για τις υποκλοπές ζητούν οι δημοσιογραφικές ενώσεις. Κατόπιν εορτής. Η ΕΣΗΕΑ επικοινώνησε με όλους τους συναδέλφους που, σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Documento», έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης, δηλώνοντάς τους ότι  προτίθεται να στηρίξει, με όλα τα μέσα, τον αγώνα τους για τη διακρίβωση της αλήθειας και την αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης και νομιμότητας και παράλληλα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

?️  «Οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να είναι όμηροι φημών και σκοτεινών πρακτικών, ούτε να καθίστανται εν δυνάμει στόχοι παρακολουθήσεων» ανέφερε η Ένωση με ανακοίνωσή της. Μπα, μπορούν και παραμπορούν, ως βλέπετε…

? Καλώς ή κακώς, οι υποκλοπές κυριαρχούν και στο μιντιακό γίγνεσθαι. Απολαυστικοί ήταν χθες, για να τα λέμε όλα, και ο Νίκος Χατζηνικολάου στην συνέντευξη-κονσέρβα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και αργά το βράδυ ο Κώστας Βαξεβάνης στη Νατάσα Γιάμαλη. Ο «γνωστός άνκορμαν» έκανε σωστές ερωτήσεις ως ένα βαθμό, ο «Βαξ» έδωσε απαντήσεις για όλα.

? Έπεσε και γέλιο όμως. Ο Χατζηνικολάου ανέφερε στον πρωθυπουργό, ως ένσταση στα λεγόμενα Μητσοτάκη, ότι δεν τα έβγαλε μόνο το «Documento» μα και η «Καθημερινή». Αργότερα, στο δελτίο του ΣΚΑΪ δεν έπαιξε η αναφορά στην εφημερίδα του ομίλου!

? Στο, δε, δελτίο του Mega, αφενός ο Γιάννης Πρετεντέρης σχεδόν αποδέχθηκε τη γνησιότητα της λίστας των 33 υπό παρακολούθηση, αφετέρου δεν έπαιξε η δήλωση Μητσοτάκη περί μη ανοχής του σε εκβιασμούς ιδιοκτητών και προέδρων ομάδων – φωτογραφίζοντας τον Βαγγέλη Μαρινάκη!

✍️ Φυσικά στα Μέσα συμφερόντων Μαρινάκη ανακάλυψαν τις υποκλοπές τα τελευταία 24ωρα ενώ επί δύο, και βάλε, μήνες, υποβάθμιζαν το θέμα. Εδώ τα «Νέα» είχαν αναφέρει πρωτοσέλιδως «Υποκλοπές τέλος» και χθες ζητούσαν, ξανά στο πρωτοσέλιδο, φως και διαύγεια! Ο, δε, Γιώργος Παπαχρήστου (με, εδώ και χρόνια, εξαιρετικό παρασκηνιακό ρεπορτάζ) αρθρογράφησε λέγοντας ότι η λίστα συμπεριλαμβάνει, όχι 33, αλλά 106 άτομα (!) και πως ήταν γνωστό… από τον Αύγουστο!

? Στην πρώτη θέση της τηλεθέασης παρέμεινε το «Φως στο Τούνελ» και την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου. Η Αγγελική Νικολούλη ερεύνησε δύο υποθέσεις μυστηρίου, οι οποίες κέρδισαν το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού και χάρισαν στην εκπομπή την πρωτιά: στο σύνολο του κοινού κατέγραψε ποσοστό 22,8% και στο δυναμικό κοινό 18-54, 17,9%.

? Άγονος κηρύχθηκε ο πρώτος πλειστηριασμός, για το βιομηχανικό ακίνητο της πτωχευμένης Χ.Κ. Τεγόπουλος στο Κορωπί, από τα έσοδα του οποίου ελπίζουν να αποζημιωθούν -κάποια στιγμή, μετά 10 χρόνια- πρώην εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας». Πρόκειται για συγκρότημα, σε οικόπεδο 42 στρεμμάτων, σε κομβική περιοχή…

⚽ Λιγκ Καπ Αγγλίας απόψε, Μπόρνμουθ – Εβερτον από το Action24 και Λέστερ – Νιούπορτ από το Attica TV οι μεταδόσεις.


?Τιτιβίσματα στο @mintiarxis

? E-mail εις το [email protected]

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.