«Για να μη σου φωνάξει, μαμά»: Ο σοκαριστικός διάλογος της Τζωρτζίνας με την Πισπιρίγκου λίγο πριν τη δολοφονία της (Vid)

Μιντιάρχης | Το νομοσχέδιο που ανοίγει τον δρόμο εξαγοράς ελεύθερων καναλιών από συνδρομητικές

Αλλαγή στα δεδομένα της αγοράς…

? Ο Μιντιάρχης σας αποκάλυψε από χθες την κυβερνητική… κυβίστηση αναφορά με τον εξορθολογισμό του νόμου με τις απαιτήσεις της Κομισιόν. Απαγορευόταν λοιπόν η εξαγορά ελεύθερων καναλιών από συνδρομητικές αλλά… όχι πλέον και ανοίγει ο δρόμος για μεγάλα deals στην ελληνική TV. Όπως της Nova με τον Alpha…

? Με τροπολογία που κατατέθηκε λοιπόν στη Βουλή, το status quo τροποποιήθηκε. Η τροπολογία (που εντάχθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για την ασφάλεια των μεταφορών) επιτρέπει στα συνδρομητικά κανάλια και στους μετόχους τους να κατέχουν υπό προϋποθέσεις άδεια λειτουργίας ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού ελεύθερης λήψης, ή να μετέχουν σε εταιρεία που κατέχει τέτοια άδεια λειτουργίας.

? Ποιες είναι αυτές οι προϋποθέσεις; Κατ’ αρχάς, στην αιτιολογική έκθεση σημειώνεται πως παραμένει ο κανόνας ότι ανώνυμη εταιρεία που κατέχει συνδρομητική τηλεόραση δεν μπορεί να κατέχει και άδεια παροχής ελεύθερου καναλιού (επίγεια) «ωστόσο τίθενται αυστηρές, πλην όμως, αναγκαίες και αναλογικές προϋποθέσεις, συμβατές με το άρθρο 65 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΣΛΕΕ), η συνδρομή των οποίων επιτρέπει τη συμμετοχή των λόγω εταιρειών σε εταιρεία που κατέχει άδεια σταθμού ελεύθερης λήψης», ως αναφέρεται.

? Η συμμετοχή τους είναι δυνατή εφόσον

α) δεν παραβιάζονται oι κανόνες του ελεύθερου ανταγωνισμού,

β) δεν γίνεται κατάχρηση της δεστιόζουσας θέσης που έχει αποκτήσει στην αγορά των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών, και

γ) δεν θίγεται η αντικειμενική, πλουραλιστική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων στα μέσα μαζική ς ενημέρωσης.

? Στην τροπολογία αναφέρεται πως οι μέτοχοι εταιρειών που κατέχουν άδεια παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών μπορούν σύμφωνα με τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις «να κατέχουν άδεια λειτουργίας ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού ελεύθερης λήψης ή να μετέχουν σε εταιρεία που κατέχει τέτοια άδεια».

☑️ Επίσης τονίζεται πως «με την προτεινόμενη ρύθμιση επιτυγχάνεται η μη νόθευση της αντικειμενικής, πλουραλιστικής και με ίσους όρους μετάδοσης πληροφοριών και ειδήσεων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η διασφάλιση ισότιμων όρων ανταγωνισμού μεταξύ παροχών οι οποίοι δραστηριοποιούνται με διαφορετικούς όρους στην ελληνική Επικράτεια, σύμφωνα και με τις επιταγές της ενωσιακής νομοθεσίας και, τέλος, προστατεύεται η επιχειρηματική και οικονομική ελευθερία των νομικών προσώπων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο των μέσων μαζικής ενημέρωσης».

 

 

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.