Μιντιάρχης | Ας μιλήσουμε λοιπόν για τα Τέμπη…

Μιντιάρχης | Ας μιλήσουμε λοιπόν για τα Τέμπη…

Μια διαφορετική, αλλά πάντα επίκαιρη, στήλη σήμερα…

 Η στήλη δεν θα υποκριθεί ότι έχει γνώση επί τρένων και σιδηροδρόμων, αλλά οφείλει να τοποθετηθεί. Δημόσια και ξάστερα.

42 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Προφανώς πρέπει να γίνει ενδελεχής έρευνα για τα αίτια του κακού. Όμως, όχι. Ο γκουρού των τρένων πρωθυπουργός προέβη και σε on camera δήλωση μα και σε μίνι διάγγελμα και ήδη κατέληξε: «όλα δείχνουν πως το δράμα οφείλεται, δυστυχώς, κυρίως σε τραγικό ανθρώπινο λάθος».

Μα πώς; Τόσο γρήγορα; Τόσο βιαστικά;

Η, δε, ευρωβουλευτής της ΝΔ Νίκη Τζαβέλλα αναρωτήθηκε με ποστάρισμά της «ποιος είναι ο ιδιοκτήτης των τραίνων; Αυτός έχει και την ευθύνη του εκσυγχρονισμού του δικτύου, αν εκεί είναι η βάση του δυστυχήματος. Δεν έχει διοίκηση; Πού είναι αυτοί»;.

Εύκολο το να βρίσκεις γρήγορα τον υπεύθυνο.

Ξαφνικά, δε, όλα τα ΜΜΕ θυμήθηκαν το «προφητικό εξώδικο» (ως τόνισαν) που είχε στείλει την 1η Νοεμβρίου η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης (ΠΕΠΕ) προς τον ΟΣΕ και το Υπουργείο Μεταφορών, με κοινοποίηση στη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) και την Hellenic Train. Στο εξώδικο, με αφορμή άλλο ατύχημα που είχε σημειωθεί στις 25/10/2022 σε αμαξοστοιχία του προαστιακού στο δρομολόγιο Αθήνα-Χαλκίδα, με αποτέλεσμα τραυματισμό μηχανοδηγού, οι εργαζόμενοι απαριθμούσαν τα βασικά στοιχεία της τραγικής κατάστασης του δικτύου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια φωτοσήματα και τηλεδιοίκηση, ούτε το σύστημα ETCS το οποίο προστατεύει απέναντι στο ανθρώπινο λάθος, παρά το γεγονός ότι έχει εγκατασταθεί στις μηχανές, ούτε η τηλεματική στους σταθμούς.

Αλήθεια, πόσα ΜΜΕ το είχαν δημοσιεύσει στην ώρα του, αρχές Νοέμβρη, όταν είχε σταλεί από την ΠΕΠΕ; Σχεδόν κανένα!

Τη, δε, παραίτηση του Κώστα Καραμανλή από το υπουργείο (σ.σ. σωστή ως πολιτική πράξη) ακολούθησαν ύμνοι. Και ουδείς στάθηκε στην ατάκα ότι «παραλάβαμε ελληνικό σιδηρόδρομο σε κατάσταση που δεν ταιριάζει στον 21ο αιώνα». Μα ποιος ήταν υπουργός εδώ και 4 χρόνια; 

Όσο για τα αντανακλαστικά των καναλιών; ΕΡΤ, Mega, ΣΚΑΪ, Open κυρίως έβγαλαν πολύωρα έκτακτα προγράμματα, τα δελτία ειδήσεων κράτησαν για ώρα και οι εκπομπές και οι σειρές αναβλήθηκαν. Σωστά.

Βγήκαν και το βράδυ έκτακτες, με Νίκη Λυμπεράκη στο Mega, Νίκο Χατζηνικολάου στον ΑΝΤ1, Νίκο Στραβελάκη στο Open και Λένα Φλυτζάνη στον ΣΚΑΪ. 

ΥΓ. «Μας είναι αδύνατο να βγούμε στον αέρα τις ημέρες αυτές» έγραψε ο Αντώνης Κανάκης. Πάντα, σε τέτοιες άσχημες περιπτώσεις, κύριος…


?Τιτιβίσματα στο @mintiarxis

? E-mail εις το [email protected]

 

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.