Μιντιάρχης | Τρελό φάγωμα και μπηχτές - Όλη η Αριστερά σε μια (μιντιακή) είδηση…

Μιντιάρχης | Τρελό φάγωμα και μπηχτές – Όλη η Αριστερά σε μια (μιντιακή) είδηση…

Δεν είναι για αν απορείς που ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει δημοσκοπικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, και κατ’ επέκταση η Αριστερά, βίωσαν ένα αδιανόητα δύσκολο 2023: διπλή συντριβή στις βουλευτικές εκλογές, παραίτηση Αλέξη Τσίπρα, χάος, Στέφανος Κασσελάκης, διαγραφές και αποχωρήσεις στελεχών, αποστασία και νέο κόμμα (που σήμερα ανακοινώνεται ως «Αριστερά Μπροστά» – το όνομα).

Έχει και πιο κάτω; Έχει, όσο συνεχιστεί το φάγωμα μεταξύ μελών, στελεχών, ακόμη και δημοσιογράφων. Μιλάμε για παρανοϊκές καταστάσεις.

Τις προάλλες η Ευγενία Λουπάκη, δημοσιογράφος που εργάζεται στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο» αναδημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook ένα απόσπασμα από την πρόσφατη συνέντευξη της Έφης Αχτσιόγλου στον ΑΝΤ1 και συγκεκριμένα τις δηλώσεις που έκανε για τους λόγους που την οδήγησαν να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Χαμογελώντας η Έφη Αχτσιόγλου είπε:

«Είναι τουλάχιστον αστείο να λέγεται ότι φύγαμε για τις “καρέκλες”. Μα αν θέλαμε καρέκλες και αξιώματα θα μέναμε και θα δεχόμασταν αυτά που μας πρότεινε ο κ. Κασσελάκης. Εγώ ήμουν χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ ως απλό μέλος, ως βουλευτής ως υπουργός. Ο κ. Κασσελάκης μόλις εμφανίστηκε θέλησε αμέσως να γίνει πρόεδρος. Φαντάζεστε να είχα δεχτεί και να είχα γίνει τομεάρχης πχ Οικονομικών ή Εργασίας και να τον ακούσω να λέει στον ΣΕΒ αυτά που είπε; Ή θα έπρεπε να υποστηρίξω δημόσια άλλα από αυτά που η συνείδησή μου υπαγορεύει ή να τον αδειάσω δημόσια”» έγραψε η δημοσιογράφος.

Την εν λόγω ανάρτηση σχολίασε ο Νίκος Μωραΐτης: γνωστός στιχουργός, διευθυντικός στέλεχος στον ραδιοφωνικό σταθμό Μέντα 88 (συμφερόντων Αλαφούζου), μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και φανατικός υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη – νομοτελειακά και επικριτής των «αποστατών».

«Να μην έχεις μία ως κόμμα κι όμως να πληρώνεις δημοσιογράφο για να προωθεί τους διασπαστές σου. Ο ορισμός της πολυφωνίας. Μπράβο στο Κόκκινο!» έγραψε.

Καθότι λαλίστατος (κι αφού είδε το κράξιμο που έπεσε…) ο «κασσελακικός» Μωραΐτης επανήλθε, λέγοντας ότι δεν ζητά την απόλυση της Ευγενίας Λουπάκη, ενώ αναφερόμενος στην «Εφημερίδα των Συντακτών», την αποκάλεσε «ΈφηΣυν», προφανώς από το μικρό όνομα της κ. Αχτσιόγλου και το προμοτάρισμα που θεωρεί ότι δέχεται από εκεί.

«Η ΈφηΣυν μπορεί να γράφει ό,τι θέλει, δεν είναι κομματικό έντυπο. Το Κόκκινο είναι κομματικός ρ/σ. Αν έχει εκπομπή διασπαστών, να έχει και ΚΚΕ, Πλεύσης, ΠΑΣΟΚ, να γίνει ένας ρ/σ της κεντροαριστεράς. Μαζί σας!

*Απολύσεις μακριά από μένα. Ηθική επιλογή: Να μη φτύνεις εκεί που τρως» έγραψε απαντώντας πρακτικά σε ανάρτηση του e-tetradio.

Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Ανδρουλιδάκης, με διαχρονικά εύστοχα σχόλια για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά: «Θα είχε ίσως μικρή σημασία να ασχοληθεί κανείς με το τι γράφει κάποιος που διακρίθηκε το τελευταίο διάστημα με αναρτήσεις περί «αποπαρασίτωσης» και άλλα ανάλογα πολιτικής αισθητικής της Γερμανίας της δεκαετίας του 1930» είπε για τον Μωραΐτη – και έκανε δύο επισημάνσεις:

«Ο “γνωστός” Νίκος Μωραΐτης, κτύπησε ξανά, ζητώντας αυτή τη φορά την απόλυση της Ευγενία Λουπάκη από τον 105.5 Στο Κόκκινο, επειδή δεν του αρέσουν αυτά που γράφει στο Facebook.

Θα είχε ίσως μικρή σημασία να ασχοληθεί κανείς με το τι γράφει κάποιος που διακρίθηκε το τελευταίο διάστημα με αναρτήσεις περί «αποπαρασίτωσης» και άλλα ανάλογα πολιτικής αισθητικής της Γερμανίας της δεκαετίας του 1930. Και ακόμα μικρότερη να υπερασπιστώ εγώ την ραδιοφωνική πορεία της Ευγενίας Λουπάκη -ιδιαίτερα καθώς η δική μου ιστορία στο ραδιόφωνο ξεκινάει από το να με βγάζει στην εκπομπή της πριν 17 χρόνια. Εξάλλου -και οφείλω να το σημειώσω- υπήρξε άμεση και απολύτως πλήρης η απάντηση που δόθηκε εδώ από τον διευθυντή του ραδιοφώνου Adam Giannikos.

Οφείλω ωστόσο να κάνω μια επισήμανση και μια υπενθύμιση:

  1. Ο συγκεκριμένος εργάζεται ως διευθυντικό στέλεχος σε ραδιοφωνικό σταθμό ανταγωνιστικό του 105.5 Στο Κόκκινο, συμφερόντων Αλαφούζου. Όσο πουλάει «ηθική» και «καθαρά χέρια», ας γνωρίζουμε ότι είναι από αυτή τη θέση που ζητάει απολύσεις και αποδυνάμωση ενός άλλου σταθμού από αυτόν στον οποίον δουλεύει ο ίδιος -και ας βγάλουμε τα ανάλογα συμπεράσματα.
  2. Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι και διοικητικοί υπάλληλοι στον 105.5 Στο Κόκκινο δεν μιλάμε συνέχεια δημόσια, δεν απειλούμε, δεν πομφολυγούμε επί παντός του επιστητού. Έχουμε ωστόσο ήδη κάνει σαφές ότι θα υπερασπιστούμε με τη συλλογική μας δύναμη την προσωπική και την εργασιακή αξιοπρέπεια κάθε συναδέλφισσας και κάθε συναδέλφου μας. Δεν κάνουμε πίσω από αυτό για καμία και για κανέναν, όποια άποψη κι αν υποστηρίζει».
Ο διευθυντής του “105.5 Στο Κόκκινο” Αδάμ Γιαννίκος απάντησε σε όσους ζητούν εκκαθαρίσεις και προφανώς αναφέρεται στην ανάρτηση του Νίκου Μωραΐτη:

“Αν ήσασταν σε κάποιο κατάστημα και ο υπάλληλος έκανε κάποιο λάθος ή κάτι που δεν σας άρεσε, θα ζητούσατε πάραυτα την απόλυσή του; Θα είχατε λόγο για τη ζωή του εκτός εργασίας; Θα τον ψάχνατε για να ελέγξετε τις απόψεις του;

Αν δεν το κάνετε αυτό για έναν οποιονδήποτε εργαζόμενο, τι πιστεύετε ότι σας νομιμοποιεί να το κάνετε για τους εργαζόμενους του ρ/σ «105,5 Στο Κόκκινο»;
Κάνουμε τη δουλειά μας όπως ξέρουμε και όπως πρέπει. Περιοριστείτε στους ρόλους σας.

Και να είστε καλοί.

Εκ της Διευθύνσεως”.

Μάλιστα… Όλη η Αριστερά σε μια (μιντιακή) είδηση, όπως καταλάβατε.


Τιτιβίσματα στο @mintiarxis, ηλεκτρονικό ταχυδρομείον εις το [email protected].

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.