Η μεγάλη αλλαγή στα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League

Αναλυτικά τι ισχύει με τα ευρωπαϊκά τηλεοπτικά δικαιώματα των ελληνικών ομάδων

Ποιο κανάλι δείχνει τα ματς των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και Άρη.

Η πρώτη φετινή κλήρωση ελληνικής ομάδας στο Champions League έφερε την Ντνιέπρ αντίπαλο του Παναθηναϊκού στον 2ο προκριματικό γύρο.

Αν περάσει στον 3ο, εκεί όπου η ΑΕΚ έπεσε με μια εκ των Ντινάμο Ζάγκρεμπ ή Αστάνα ενώ ο Παναθηναϊκός, αν προκριθεί, θα αντιμετωπίσει τη Μαρσέιγ.

Αν όμως οι «πράσινοι» αποκλειστούν, θα πέσουν (και φέτος…) στη Σλάβια Πράγας, στον 3ο προκριματικό του Europa League. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει όποια αποκλειστεί από το… τσαμπιονλιγκίστικο ζευγάρι της Γκενκ με τη Σερβέτ.

Ακόμη πιο δύσκολες κληρώσεις είχαν οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης. Η Χάιντουκ Σπλιτ θα βρεθεί στον δρόμο του ΠΑΟΚ και η Ντινάμο Κιέβου θα είναι αντίπαλος του Άρη στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League, αν φυσικά αποκλείσουν τις Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ και Αραράτ αντίστοιχα.

Τι ισχύει με τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα;

Σε όλους τους προκριματικούς γύρους εκτός των play offs του Champions League, που υπάγονται σε κεντρική διαχείριση (άρα Cosmote TV) ισχύουν οι διμερείς τους συμφωνίες για τα εντός έδρας.

Αυτό σημαίνει ότι τα εντός έδρας των ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού μεταδίδει η Cosmote TV και τα εντός έδρας των ΠΑΟΚ και Αρη η Nova.

Όλα τα εκτός έδρας είναι προς διαπραγμάτευση. Συνήθως όμως γίνονται συνεννοήσεις και συμπίπτει το ίδιο κανάλι να δείξει και… το μέσα και το έξω (όπως η Cosmote TV το Ντνιέπρ – Παναθηναϊκός).

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.