Τηλεοπτικά δικαιώματα έναντι 160 εκατομμυρίων ευρώ τη σεζόν

Τηλεοπτικά δικαιώματα έναντι 160 εκατομμυρίων ευρώ τη σεζόν

Είναι πολλά τα λεφτά…

Η γαλλική λίγκα (LFP) γνωστοποίησε ότι διαθέτει δικαιώματα ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης της Ligue 1 για την περίοδο 2024-2029 θα διατεθούν προς πώληση για συνολικά 800 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως ανέφεραν άνθρωποί της, υπάρχουν δύο τρόποι για την απόκτηση δικαιωμάτων για την εγχώρια αγορά: μια παρτίδα που αποτελείται από τρεις αγώνες (οι δύο κυριότεροι και η τέταρτη επιλογή κάθε αγωνιστικής), ένα πακέτο κόστους 530 εκατομμυρίων ευρώ και μια άλλη, με έξι αγώνες, που περιλαμβάνει τρίτη επιλογή και πέμπτη έως ένατη, αξίας 270 εκατ. ευρώ.

Είναι η πρώτη φορά που η LFP διαπραγματεύεται ένα πακέτο διάρκειας πέντε ετών και οι τηλεοπτικοί φορείς που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τα δικαιώματα θα πρέπει να εμφανιστούν μέχρι τις 16 Οκτωβρίου. «Το γαλλικό ποδόσφαιρο έχει περάσει μια φάση ισχυρής αναστάτωσης. Αυτό μας έπεισε να ξανασκεφτούμε το μοντέλο μας», δήλωσε ο πρόεδρος της LFP, Βινσέν Λαμπρούν, ο οποίος είναι «αισιόδοξος» για τους καρπούς που θα φέρουν οι διαπραγματεύσεις, παρόλο που «έχει επίγνωση» των προκλήσεων τους.

Μέχρι το επόμενο έτος, τα δικαιώματα ζωντανής τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων της Ligue 1 μοιράζονται μεταξύ της Amazon Prime, η οποία μεταδίδει επτά αγώνες σε κάθε αγωνιστική, και του Canal+, κατόχου των υπολοίπων δύο αγώνων.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.