Premier League: Τρομάζουν τα νούμερα για τη νέα της συμφωνία

Premier League: Τρομάζουν τα νούμερα για τη νέα της συμφωνία

Με τετραετή διάρκεια στο επόμενο συμβόλαιο.

Από την ίδρυσή της στη δεκαετία του ’90, η Premier League προσφέρει το πολύ τρία χρόνια για κάθε κύκλο τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Αν και συμβάλλει στην ενίσχυση της αξίας του πρωταθλήματος, αυτό δεν έχει προσφέρει ακόμη μακροπρόθεσμη ασφάλεια στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς. Εξ ου και σε μερικές χώρες, όπως και στην Ελλάδα (με τη Nova), προχώρησε σε εξαετή συμφωνία.

Η λίγκα ενδιαφέρεται να προσφέρει τετραετείς συμφωνίες σε κατεστημένους αγοραστές, οι οποίοι πιθανότατα θα είναι οι εξέχοντες εγχώριοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς όπως τα Sky Sports και TNT Sports – παλαιότερα γνωστό ως BT Sport – καθώς και η Amazon και ενδεχομένως νέος αγοραστής, στο DAZN.

Αυτή είναι η τελευταία αλλαγή σε μια σειρά διαπραγματευτικών τακτικών της Premier League, η οποία πρόσφατα ήταν ανοιχτή στην προσφορά επιπλέον 70 αγώνων ανά σεζόν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των τηλεοπτικών αγώνων σε 270 σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή συμφωνία.

Η τρέχουσα συμφωνία για τις εγχώριες μεταδόσεις μεταξύ των Sky Sports, TNT Sports και Amazon αξίζει περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια λίρες και υπογράφηκε αρχικά το 2018 προτού επαναδιαπραγματευτεί το 2021 λόγω της πανδημίας.

Το τωρινό deal έχει αξία 5 δισεκατομμυρίων και το οποίο καινούργιο, που αναμένεται να επιτευχθεί, θα έχει μεγαλύτερη αξία, η οποία ακόμα δεν μπορεί να προσδιοριστεί.

Για να καταλάβετε την διαφορά του μεγέθους της Premier League με άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, η αξία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Σέριε Α «αγγίζει» το 1 δισεκατομμύριο ευρώ!

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.