Νέα συμφωνία-μαμούθ για την Premier League: Τα τηλεοπτικά δικαιώματα και οι αλλαγές

Premier League: Και μυθικό deal 7,81 δισ. ευρώ και μια τεράστια αλλαγή

Αλλαγή που αφορά και στην Ελλάδα…

Συνολικά έσοδα που αγγίζουν, σύμφωνα με δημοσιεύματα των βρετανικών ΜΜΕ, τα 7,81 δισ. ευρώ θα λάβουν για τα επόμενα 4 χρόνια οι ομάδες της Premier League για την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος στη Βρετανία.

Μια συμφωνία που χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη που έχει συναφθεί ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναφορικά με αθλητικά δικαιώματα, ύψους 6,7 δισεκατομμυρίων λιρών και η οποία περιλαμβάνει το Sky Sports και το TNT για την προβολή 270 ζωντανών αγώνων, αλλά και το BBC που θα συνεχίζει να δείχνει τα κυριότερα στιγμιότυπα στην εκπομπή «Match of the Day».

Το BBC έχει επίσης λάβει πρόσθετες παροχές καθώς εξασφάλισε τα δικαιώματα για τις διαδικτυακές του πλατφόρμες.

Το Sky Sports έχει λάβει τέσσερα από τα πέντε πακέτα και θα προβάλλει τουλάχιστον 215 αγώνες τη σεζόν, ενώ το TNT θα προβάλλει τουλάχιστον 52 αγώνες τη σεζόν. Το Sky Sports θα μεταδίδει επίσης και τους 10 αγώνες την τελευταία αγωνιστική κάθε σεζόν. Σημειώνεται πως η Amazon που δείχνει 20 αγώνες ανά σεζόν βάσει της τρέχουσας συμφωνίας, δεν έχει κάνει επίσημη πρόταση για να ανανεώσει την συμφωνία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Είναι η πρώτη φορά που η Premier League μπαίνει σε διαγωνισμό για τα δικαιώματά της από το 2018. Η τρέχουσα συμφωνία για τα εγχώρια τηλεοπτικά δικαιώματα αξίας 5 δισεκατομμυρίων λιρών, η οποία λήγει στο τέλος της σεζόν 2024-25, επετράπη να παραταθεί λόγω της πανδημίας Covid-19.

Μια μεγάλη αλλαγή, πέρα από το χρονικό όριο της συμφωνίας με τα βρετανικά κανάλια, είναι ότι πλέον δεν θα υπάρχει το εμπάργκο στη μετάδοση των αγώνων της Premier League που ξεκινούν στις 15:00 την Κυριακή (ώρα 17:00 Ελλάδος). Πρόκειται για μια πρακτική που είχε επικρατήσει ώστε να μην επηρεάζονται οι αγώνες των μικρότερων κατηγοριών.

Με την άρση του «εμπάργκο», αυξάνεται ο αριθμός των αγώνων της Premier League που θα μεταδίδουν τα κανάλια.

Συνολικά το Sky Sports θα μεταδίδει 215 αγώνες ενώ το TNT 55.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.