«Αν νομίζουν ότι αυτά γίνονται μόνο στο Καραϊσκάκη, είναι γελασμένοι» - Πώς μετέδωσε το Mega τα μέτρα της κυβέρνησης

«Αν νομίζουν ότι αυτά γίνονται μόνο στο Καραϊσκάκη, είναι γελασμένοι» – Πώς μετέδωσε το Mega τα μέτρα της κυβέρνησης

«Ανεπαρκής είναι η εξήγηση που έδωσε η κυβέρνηση γιατί τα μέτρα αφορούν μόνο στους αγώνες της Super League»

Με άκρως επιθετικό τόνο μεταδόθηκε από το δελτίο ειδήσεων του Mega η είδηση για τα μέτρα (λέμε τώρα…) της κυβέρνησης κατά της οπαδικής βίας.

«Χωρίς σχέδιο, χωρίς ρεαλισμό. Ξαναζεσταμένα και ανεπαρκή. Πρόκειται για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα μετά τα όσα έγιναν στου Ρέντη, με άξονα τα άδεια γήπεδα για τους επόμενους δύο μήνες» έδωσε το ρεπορτάζ ο Νίκος Κώτσης.

«Με μια απόφαση που προκαλεί απορίες η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή του μέτρου ξεκινά από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μπάτσκα Τόπολα την Πέμπτη για το Europa League στο Καραϊσκάκη. Ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός θα είναι η μοναδική ομάδα σε όλα τα σπορ που θα αγωνιστεί χωρίς την υποστήριξη των φιλάθλων του στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Ανεπαρκής είναι και η εξήγηση που έδωσε η κυβέρνηση γιατί τα μέτρα αφορούν μόνο στους αγώνες της Super League».

Σχόλιο στο θέμα, στο δελτίο, έκανε και ο Παναγιώτης Περπερίδης: «Εκτός από ανεπαρκή είναι και επικίνδυνα τα μέτρα.

Η βία δεν είναι (κυρίως) αθλητική αλλά είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο. Και η κυβέρνηση τα αντιμετωπίζει μόνο ποδοσφαιρικά με… σάλτσα ολυμπιακή. Κλείνουν μόνο τα ποδοσφαιρικά και αφήνουν ανοιχτά του μπάσκετ, του βόλεϊ κλπ. Ήταν έξω από αγωνιστικό χώρο τα επεισόδια, όπως του Μιχάλη, όπως του Άλκη».

Και κατέληξε: «Το να αντιμετωπίζουμε αθλητικά και ποδοσφαιρικά το φαινόμενο ενώ έχουν μπει στις τάξεις των οπαδών ποινικοί και εγκληματίες είναι κάτι που δεν θα μας βοηθήσει να λύσουμε το πρόγραμμα αλλά θα μας κάνουν πιο επικίνδυνους. Κάθε φορά εξαγγέλλονται μέτρα με επικοινωνιακά σόου και δεν εφαρμόστηκε τίποτε επί της ουσίας. Από νόμους πήξαμε, να τους εφαρμόσουμε δεν μπορούμε.

Κλείνει μόνο το Καραϊσκάκη για την Ευρώπη επειδή έγιναν τα επεισόδια σε αγώνα ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού. Οι Κροάτες διέσχισαν όλη την Ελλάδα, ήρθαν στη Νέα Φιλαδέλφεια κι έκαναν ό,τι έκαναν. Και σε άλλους αγώνες έχουν γίνει επεισόδια, και εκτός γηπέδου. Αν νομίζουν ότι αυτά γίνονται μόνο στο Καραϊσκάκη, είναι γελασμένοι».

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.