Κορωνοϊός: Νέα μετάλλαξη στην Ελλάδα - Τι θα ισχύσει με το νέο lockdown

Κορωνοϊός: Νέα μετάλλαξη στην Ελλάδα – Τι θα ισχύσει με το νέο lockdown

Τα δεδομένα αλλάζουν καθημερινά.

Δεδομένη θεωρείται η παράταση του lockdown, πιθανότατα τουλάχιστον μέχρι την Καθαρά Δευτέρα, δηλαδή τη 15η Μαρτίου.

Δυστυχώς, τα νέα δεδομένα δεν αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό, με την ομάδα επιστημόνων του Υπουργείου Υγείας να προετοιμάζεται για νέες εισηγήσεις την Παρασκευή.

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους επιστήμονες είναι ο τρομακτικός αριθμός μεταλλάξεων ο οποίος ευθύνεται για την δραματική αύξηση της διασποράς του ιού, στην Αττική και τις υπόλοιπες κόκκινες περιοχές. Δυστυχώς, οι μεταλλάξεις είναι πολλές, ενώ σήμερα εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας στέλεχος του μεταλλαγμένου ιού της Ουγκάντας.

Οι ΜΕΘ είναι πλέον γεμάτες στο 90% τους, το σύστημα υγείας καταρρέει, με την κυβέρνηση να ετοιμάζεται να λάβει σκληρές αποφάσεις.

Δείτε ακόμα: Έγιναν 10: Οι ηθοποιοί τoυ «Κων/νου & Ελένης» που έχουν φύγει από τη ζωή εν έτει 2021 (Pics)

Τα τελευταία νέα θέλουν την παράταση του lockdown να είναι πολύ μεγαλύτερη από όσο πιστεύουμε -ακόμα και μετά τις 15 Μαρτίου- ενώ δεν θεωρείται βέβαιο ούτε το άνοιγμα των Λυκείων, καθαρά λόγω μεταλλάξεων. 

Την ίδια ώρα, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και της εστίασης, δηλώνοντας πως φοβούνται μια νέα έκρηξη κρουσμάτων αν η μετάβαση στην κανονικότητα γίνει βεβιασμένα.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.