«Βόμβα» Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων

«Βόμβα» Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων

Τι θα συμβεί με τα σχολεία.

Στην εκπομπή του Παναγιώτη Τζένου στα «Παραπολιτικά» μίλησε το πρωινό της Πέμπτης η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η ίδια, δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για το φλέγον θέμα του ανοίγματος των σχολείων, το οποίο ανησυχεί τρομερά γονείς και μαθητές, κυρίως λόγω πανελλαδικών εξετάσεων.

Όπως είπε η κ. Κεραμέως, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στο τραπέζι το άνοιγμα των σχολείων στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, καθώς η δραματική αύξηση των κρουσμάτων και η συνολική κατάσταση της χώρας δεν αφήνει τέτοια περιθώρια.

«Δεν έχουμε καμία εισήγηση των ειδικών αυτή τη στιγμή για άνοιγμα σχολείων και γι’ αυτό ακριβώς λέω ότι ε τα κρούσματα που έχουμε αυτή τη στιγμή στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, στις παρούσες υγειονομικές συνθήκες, κάθε μέρα που καλεί κάποιος σε μαζικές διαδηλώσεις αυτό απομακρύνει την επιστροφή σε οποιαδήποτε κανονικότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, η υπουργός Παιδείας απάντησε και στις φήμες περί παράτασης της σχολικής χρονιάς μέχρι τον Ιούλιο, τις οποίες διέψευσε κατηγορηματικά.

«Υπάρχουν διαφορετικά σενάρια για όλες τις εναλλακτικές. Και πέρυσι υπήρξε παράταση του σχολικού έτους. Επειδή ακούω διάφορα για Ιούλιο να πω ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει συζήτηση για Ιούλιο. Τα σχέδια αυτή τη στιγμή περιλαμβάνουν ένα ενδεχόμενο να παραταθεί για ένα σύντομο χρονικό διάστημα εντός Ιουνίου η χρονική χρονιά.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, η τηλεκπαίδευση προχωράει κανονικότατα, προχωράει η ύλη, η ύλη μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις έχει ήδη καλυφθεί. Είμαστε σε τακτική επικοινωνία με τους ειδικούς, οι ειδικοί εξετάζουν τα δεδομένα κάθε μέρα, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εισήγηση για άνοιγμα σχολείων στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο», ξεκαθάρισε.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.