Λύθηκε το μυστήριο: Το μοιραίο λάθος με το «κρύο όπλο» που έκανε τον Μπάλντουιν να πυροβολήσει τη Χάτσινς

Λύθηκε το μυστήριο: Το μοιραίο λάθος με το «κρύο όπλο» που έκανε τον Μπάλντουιν να πυροβολήσει τη Χάτσινς

Μία σειρά από λάθη και παραλείψεις οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα.

Δεν ήταν μόνο ένα το λάθος, όπως όλα δείχνουν, που οδήγησε στο τραγικό δυστύχημα της ακούσιας εκτέλεσης της διευθύντριας φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς, από τον ηθοποιό Άλεκ Μπόλντουιν, κατά τη διάρκεια σκηνής στα γυρίσματα της ταινίας γουέστερν Rust.

Όπως αποκαλύπτει έγγραφο που διαβιβάστηκε στην εισαγγελία της Σάντα Φε, ένας από τους βοηθούς σκηνοθέτη της ταινίας πήρε ένα περίστροφο από όσα ήταν διαθέσιμα από τον υπεύθυνο οπλισμού της ταινίας, τα οποία βρισκόντουσαν τοποθετημένα σε συρτάρι, φώναξε στον Άλεκ Μπάλντουιν τη φράση «cold gun», χωρίς να έχει ελέγξει εάν το όπλο ήταν γεμάτο ή όχι και με τι είδους σφαίρες, με αποτέλεσμα ο ηθοποιός να πυροβολήσει πιστεύοντας ότι το όπλο περιείχε άσφαιρα.

Στη σκηνή ο πρωταγωνιστής έπρεπε να πυροβολήσει προς την κάμερα, για λόγους ρεαλισμού, χωρίς να έχει ιδέα ότι κρατούσε ένα αληθινό όπλο γεμάτο με πραγματικές σφαίρες. Η 24χρονη υπεύθυνη οπλισμού του Rust, Hannah Gutierrez,  είχε τοποθετήσει τρία περίστροφα σε ένα συρόμενο πάγκο, και κάποιο από αυτά θα χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα της ταινίας. Η ίδια όμως δεν είχε επισημάνει, χωρίς να αποκλείεται να μην το ξέρει ούτε η ίδια, ότι ένα από αυτά ήταν γεμάτο με αληθινές σφαίρες.

Όταν δόθηκε στον ηθοποιό το οκ να πυροβολήσει με τη φράση cold gun, ο βοηθός σκηνοθέτη είχε δώσει ένα από τα τρία όπλα που πιθανότατα διάλεξε τυχαία από το καροτσάκι του οπλονόμου χωρίς να ελέγξει τι είδους σφαίρες περιείχαν, οδηγώντας έτσι στον θάνατο την 42χρονη κινηματογραφίστρια και στον τραυματισμό του ίδιου του σκηνοθέτη.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.