Τα ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης | Αυτά είναι τα νέα μέτρα κατά της μετάλλαξης Όμικρον

Τα ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης | Αυτά είναι τα νέα μέτρα κατά της μετάλλαξης Όμικρον

Οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού.

Την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως σημείωσε ο Πρωθυπουργός δίνεται ένα χρονικό περιθώριο μέχρι τις 16 Ιανουαρίου σε όλους τους πολίτες αυτής της ηλικιακής κατηγορίας που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Αν δεν το πράξουν θα πληρώνουν διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε μήνα που περνάει. Οι περιπτώσεις θα διασταυρώνονται από την ΑΑΔΕ και τα χρήματα θα πηγαίνουν σε ειδικό λογαριασμό για τη χρηματοδότηση του ΕΣΥ.

Όπως επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης βασανίστηκε πολύ για αυτή την απόφαση.

«Από τους 580.000 ανεμβολίαστους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, δυστυχώς μόνο 60.000 έσπευσαν να εμβολιαστούν εντός του μήνα Νοεμβρίου. Και είναι κυρίως οι άνω των 60 οι οποίοι νοσηλεύονται και δυστυχώς πολλοί από αυτούς χάνονται. Και όπως έχουμε πει πολλές φορές, είναι άδικοι θάνατοι», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ακόμη ότι θα διατεθεί δωρεάν από ένα self test σε κάθε πολίτη από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου προκειμένου να εντοπιστούν όλοι οι ασυμπτωματικοί και να ελεγχθεί η διασπορά του κορωνοϊού. Το ίδιο μέτρο θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου.

Είναι φανερό ότι οι αποφάσεις έχουν ως γνώμονα την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων. Μην ξεχνάμε ότι οι πολίτες σπεύδουν για αγορές πολλαπλασιάζοντας τις περιπτώσεις συνωστισμού ενώ υπάρχουν και πολλές συναθροίσεις σε σπίτια.

«Στο διάστημα από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου θα διατεθεί δωρεάν ένα self-test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν από τα Χριστούγεννα. Η ίδια ακριβώς άσκηση θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου ώστε να παρακολουθήσουμε την πορεία της μετάδοσης της πανδημίας στην διάρκεια των γιορτών. Γιατί είναι σημαντικό όλοι να ελεγχόμαστε κατά τις συναθροίσεις των ημερών», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.