Ο Τραμπ θα συνδέσει το όνομά του με έναν τραγικό εφιάλτη για τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ θα συνδέσει το όνομά του με έναν τραγικό εφιάλτη για τις ΗΠΑ

Η ανευθυνότητα ενός ηγέτη που θα παρασύρει ολόκληρο τον λαό του.

Ένας ηγέτης μίας παγκόσμιας δύναμης που ενεργούσε ανεύθυνα εδώ και μήνες, που σχολίαζε με υπεροψία, εντελώς λανθασμένη αντίληψη των πραγματικών γεγονότων και των πληροφοριών που είχε οδηγώντας μαθηματικά την χώρα του σε έναν υγειονομικό εφιάλτη ο οποίος ενδέχεται να είναι πιο τραγικός και από αυτόν της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έμαθε για το πρώτο, θετικό στον κορωνοϊό, κρούσμα στο έδαφος των ΗΠΑ στις 20 Ιανουαρίου. Ο 35χρονος που βρέθηκε θετικός βρισκόταν στην πρωτεύουσα της χώρας και μόλις είχε επιστρέψει από τη Γουχάν. Δύο ημέρες μετά ο Ντόναλντ Τραμπ καθησύχαζε τις μάζες δηλώνοντας ότι είναι απλά ένα δείγμα, όλα θα πάνε καλά και όλα είναι υπό έλεγχο.

Δύο μήνες μετά η αντιμετώπιση των ΗΠΑ και η έλλειψη στοιχειωδών μέτρων όσο ήταν ακόμα νωρίς οδηγούν την χώρα να είναι πρώτη παγκοσμίως σε κρούσματα Covid-19 με τις τελευταίες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι έχουν ξεπεράσει τα 100.000. Το ένα τέταρτο από αυτές στη Νέα Υόρκη, μία μητρόπολη που μετατρέπεται σε παγκόσμιο κέντρο του κορωνοϊού.

Οι συμβουλές των ειδικών στα τέλη Ιανουαρίου προς την κυβέρνηση να ξεκινήσει δοκιμές ενός τεστ σε ιδιωτικά νοσοκομεία άργησαν να γίνουν δεκτές για 4 τουλάχιστον εβδομάδες, όταν πια ήταν πολύ αργά.

Ο ηγέτης της χώρας επέμενε στους ρατσιστικούς και αντιεπιστημονικούς χαρακτηρισμούς «κινέζικος ιός» κουνώντας το δάχτυλο στην Κίνα ενώ το μόνο που έκανε στο διάστημα αυτό είναι να απαγορεύσει τις ταξιδιωτικές κινήσεις από και προς την Ευρώπη και την Κίνα.

Δεν άργησαν να ακούγονται οι πρώτες επιστημονικές φωνές που διέψευδαν το «όλα είναι υπό έλεγχο του Τραμπ» με τον ίδιο να τους επιτίθεται προσωπικά. Τα δεδομένα δύο μήνες μετά είναι εξολοκλήρου καταδικαστικά για όσες αποφάσεις πήρε ο Αμερικανός πρόεδρος, για όσες λανθασμένες δηλώσεις έκανε στο διάστημα αυτό και τον καθιστούν σχεδόν αποκλειστικό υπεύθυνο για το εύρος όσων ακολουθήσουν.

Οι ΗΠΑ θα γίνουν το αρνητικό παράδειγμα στις μελλοντικές μελέτες για τον τρόπο αντιμετώπισης τέτοιων κρίσεων και οι ιδιοτροπίες και οι τραγικές επιλογές του Τραμπ θα διδάσκονται ως παράδειγμα ενός ανεύθυνου ηγέτη, προς αποφυγή.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.