Μακελειό στην Ανδραβίδα | Ποια ποινή μπορεί να επιβληθεί στον δολοφόνο της οικογένειας

Μακελειό στην Ανδραβίδα | Ποια ποινή μπορεί να επιβληθεί στον δολοφόνο της οικογένειας

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να του αναγνωριστεί οποιοδήποτε ελαφρυντικό.

Αίσθηση εξακολουθεί να προκαλεί στην κοινή γνώμη, το μακελειό που έλαβε χώρα την προηγούμενη Τετάρτη, 2 Μαρτίου, στην Ανδραβίδα όπου ένας 60χρονος, ξεκλήρισε μια ολόκληρη οικογένεια σκοτώνοντας πατέρα, μητέρα και τα δύο μικρά παιδιά τους ενός και δύο ετών γιατί… του χρωστούσαν μερικά ενοίκια.

Ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζει η ποινική αντιμετώπιση που πρόκειται να έχει ο καθ’ ομολογίαν δράστης, καθώς πρόκειται για μία από τις περιπτώσεις που είναι πολύ πιθανό ο μακελάρης να μη βγει ποτέ από τη φυλακή.

Και αυτό γιατί ο δράστης που συνελήφθη το Σάββατο στην Πάτρα είναι ήδη 60 ετών, και πρόκειται να βρεθεί αντιμέτωπος με τέσσερις ανθρωποκτονίες από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κάτι που συνεπάγεται τουλάχιστον τετράκις ισόβια, χωρίς να υπολογίζονται τα υπόλοιπα αδικήματα για τα οποία πρόκειται να διωχθεί ποινικά.

Εκτός από τις τέσσερις ανθρωποκτονίες, ο δράστης θα βρεθεί αντιμέτωπος και με τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα ελληνικά χρονικά, το πιο πρόσφατο έγκλημα που μπορεί να συγκριθεί με το μακελειό της Ανδραβίδας είναι η πενταπλή δολοφονία των κυνηγών, τον Νοέμβριο του 2006 στα Καλύβια Αγρινίου για ασήμαντη αφορμή.

Οι καταδικασμένοι για την δολοφονία σε πέντε φορές ισόβια, Διονύσης και Λυσίμαχος Φούκας, βρίσκονται ακόμα στη φυλακή.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.