«Μέσα στα ενδεχόμενα είναι κι αυτό της εγκληματικής ενέργειας» - Βόμβα από τον πρόεδρο των ιατροδικαστών για την υπόθεση της Πάτρας

Νέες αποκαλύψεις για Πάτρα | Πολλά τα ευρήματα στις εξετάσεις Μαλένας και Ίριδας – Τι συμβαίνει με τη μικρή Τζωρτζίνα

Τι ανέφερε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Συνεχίζεται το θρίλερ με την υπόθεση της Πάτρας. Οι τρεις κόρες της οικογένειας Δασκαλάκη έφυγαν από τη ζωή με διαφορά τριών ετών σε μία ιστορία που έχει γεμίσει ερωτήματα και απορίες την ελληνική κοινωνία.

Για την υπόθεση μίλησε το πρωί της Τρίτης ο Γρηγόρης Λέων. Ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, που έχει τοποθετηθεί πολλάκις μέσω των κοινωνικών δικτύων, ανέφερε για όσα έχουν βρεθεί στην Ίριδα και τη Μαλένα.

Όπως υπογράμμισε τα ευρήματα είναι πολλά και σημαντικά.

«Με τις δύο πρώτες υποθέσεις δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν στοιχεία που μας καθοδηγούν κάπου, αυτό του ασφυκτικού θανάτου όπου κάποιος αποφράσσει τη μύτη και το στόμα. Είναι ένα ισχυρό σενάριο αυτό του ασφυκτικού θανάτου», υπογράμμισε στην εκπομπή «Από τις έξι» στην ΕΡΤ.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν τα ευρήματα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κάποιος δολοφόνησε τα δύο πρώτα παιδιά, την Μαλένα και την Ίριδα τόνισε ότι «για να φτάσουμε σε αυτό το ενδεχόμενο δεν αρκεί απλώς να έχουμε αυτά τα σημάδια, τα οποία δεν είναι χαρακτηριστικά αλλά συμβατά με ασφυκτικό θάνατο. Θα πρέπει να αποκλείσουμε οτιδήποτε άλλο μπορεί να δημιουργήσει αποστέρηση οξυγόνου. Είναι βέβαιο ότι έχουμε ουσιαστικά στέρηση του οξυγόνου σε αυτά τα παιδιά και έτσι κατέληξαν».

Μιλώντας για την περίπτωση του τρίτου παιδιού, της Τζωρτζίνας, ο Γρηγόρης Λέων εξήγησε ότι «αυτή την στιγμή η διαδικασία που γίνεται στο τρίτο παιδί είναι να αποκλειστούν όλα τα ενδεχόμενα ώστε να φτάσουμε σε ασφαλές συμπέρασμα».

Παράλληλα, τοποθετήθηκε για τα αίτια του θανάτου μετά και την ανίχνευση φαρμακευτικής ουσίας στην μικρή Τζωρτζίνα, που ήταν το τελευταίο από τα παιδιά στην Πάτρα. «Εδώ θα φανεί το οποιοδήποτε φάρμακο και ουσία καθώς και η ποσότητα στην οποία βρέθηκε στο παιδί όταν ήταν εν ζωή. Αυτό μας βοηθάει πάρα πολύ, ακόμα και αν ο θάνατος δεν επήλθε επ’ αυτού. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να συνέβαλε στο θάνατο ή ακόμα και μια αρνητική τοξικολογική διαδικασία θα μας επιβεβαιώσει το επικρατέστερο σενάριο που ο συνάδελφος έχει στο μυαλό του», υπογράμμισε ο ιατροδικαστής.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.