Ξεχάστε τεστ, μάσκες και αποστάσεις: Έτσι θ’ ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβρη (Vid)

Ξεχάστε τεστ, μάσκες και αποστάσεις: Έτσι θ’ ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβρη (Vid)

Ποιες οι μικροαλλαγές στο πρωτόκολλο.

Οι πρώτες συζητήσεις για το άνοιγμα των σχολείων σε περίπου ένα μήνα από σήμερα, εν μέσω έκτου κύματος του κορωνοϊού που σαρώνει τη χώρα, έχουν ξεκινήσει και οι ειδικοί επεξεργάζονται τα νέα δεδομένα για το πρωτόκολλο επιστροφής των μαθητών στις αίθουσες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Για πρώτη φορά, ύστερα από το ξέσπασμα της πανδημίας του covid-19, τα δύο Υπουργεία, αυτό του Υγείας και αυτό του Παιδείας, έχουν ως πρώτο στόχο η επιστροφή των μαθητών τον Σεπτέμβριο να γίνει χωρίς μέτρα, όπως δηλαδή ακριβώς έκλεισαν τα σχολεία στις αρχές του καλοκαιριού.

Το πιθανότερο σενάριο, όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, είναι να επιστρέψουν στις αίθουσες χωρίς τη διενέργεια self test. Παρόλα αυτά αν τα επιδημιολογικά δεδομένα του Σεπτεμβρίου δεν είναι καλά, υπάρχει περίπτωση να υπάρξει σύσταση για ένα self test πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς.

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να μην είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας μέσα στις τάξεις. Παράλληλα δεν αναμένεται να υπάρξουν ιδιαίτερες αλλαγές στο πρωτόκολλο διαχείρισης κρούσματος. Αν ένας μαθητής εμφανιστεί θετικός ή έχει συμπτώματα όπως πυρετό, θα παραμένει σπίτι του.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.