Απόλυση Μίχου από το «Βήμα»: Σωστά ή λανθασμένα;

Απόλυση Μίχου από το «Βήμα»: Σωστά ή λανθασμένα;

Ερωτήματα και σημειώσεις για την απόλυση του γιου του κατηγορούμενου για βιασμό και μαστροπεία 53χρονου.

Ο Παναγιώτης Μίχος, δημοσιογράφος του «Βήματος» και γιος του κατηγορούμενου για βιασμό και μαστροπεία 53χρονου, απολύθηκε τη Δευτέρα. Σωστό ή λάθος;

Για το θέμα της απόλυσης του δημοσιογράφου, η Alter Ego, η εταιρία που εκδίδει το «Βήμα», εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι «δεν πήραμε αβασάνιστα, ούτε ελαφρά τη καρδία, την απόφαση διακοπής της συνεργασίας μας», ότι «δεν δεχόμαστε λογικές ισοπεδωτικού στιγματισμού ανθρώπων με κριτήριο την οικογενειακή σχέση» αλλά, επειδή δεν δέχθηκε «να μείνει στο περιθώριο, μέχρις ότου διερευνηθεί πλήρως η όλη υπόθεση», απολύθηκε. Επί λέξη, «έθεσε εαυτόν εκτός ομίλου».

Ο ίδιος ο Μίχος, με ανάρτησή του, διαχώρισε -διακριτικά- εαυτόν από τον 53χρονο. «Οι φρικτές και κτηνώδεις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο πατέρας μου δεν χωρούν σε ανθρώπινο νου. Όμως υπάρχει οικογενειακή ευθύνη; Οι περισσότεροι φαίνεται πως την υιοθετούν» έγραψε.

Ανέφερε για την απόλυσή του και ότι είναι «περήφανος που για δύο χρόνια ήμουν διπλωματικός συντάκτης του “Βήματος”». Και κατέληξε ότι, «αν υπάρχουν κτήνη που κάνουν όσα ακούμε και διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες, φροντίστε να μη γίνεστε και εσείς κτήνη “σκοτώνοντας”, απειλώντας ή καταστρέφοντας ανθρώπους που δεν έχουν καμία ευθύνη».

Από τη μια, αν ο Μίχος γνώριζε για τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται ο πατέρας του «εδώ και εβδομάδες», ως ανέφερε η ανακοίνωση της Alter Ego, τότε προφανώς η απόλυση είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Ωστόσο, αφού (ως λένε) είχε γνώση τόσο φρικτών εγκλημάτων, με ποια λογική δεν τον απέλυσαν κατευθείαν και του «ζήτησαν ευλόγως να μείνει στο περιθώριο»; Και το «εδώ και εβδομάδες», άρα προφανώς από τη στιγμή που έγινε η καταγγελία για τον βιασμό της 12χρονης, τον καθιστά συνένοχο;

Κοντολογίς, ή τον απολύεις επειδή συγκάλυπτε (και επαγγελματικά να το δεις, δικαιολογεί την απόλυση) ή τον προστατεύεις, πρώτος και σθεναρά, διαχωρίζοντας όντως τα προσωπικά από τα επαγγελματικά. Αν δεν συγκάλυπτε, πάντως, και προσπαθούσε να διαχειριστεί το σοκ του, τότε η ανακοίνωση που του καταστρέφει δια παντός την καριέρα (αν όχι τη ζωή) είναι εξίσου σοκαριστική… Και η ανακοίνωση, κατάπτυστη.

Η αντίρρηση του, να μην τεθεί σε διαθεσιμότητα, θα ήταν απολύτως εύλογη, εάν δεν υπήρχε η πρόθεση που του αποδίδεται. Το «πήγαινε στην άκρη τώρα, και μετά βλέποντας και κάνοντας», κανένας αθώος δεν θα το ανεχόταν. Αρα, καμία διαθεσιμότητα επειδή είναι γιος του κατηγορούμενου ως βιαστή Μίχου, και χίλιες φορές απόλυση αν ενήργησε ως τέτοιος.

Συν, δίχως να υιοθετούμε, ότι ο Παναγιώτης Μίχος, νεαρής ηλικίας δημοσιογράφος, εργάζεται στον ΔΟΛ χάρη στις διασυνδέσεις του πατέρα του με το κόμμα. Και αυτές πλήρωσε.

Όλα, στην κρίση σας…

Μια σημείωση ακόμη: όταν ο πατέρας σου κατηγορείται για τόσο φρικιαστικά εγκλήματα που έχουν κάνει το πανελλήνιο να ανατριχιάζει, είναι ακατανόητο το γιατί στην ανάρτησή του προτάσσει την «καριέρα»του στο «Βήμα», αντί να ζητήσει ο ίδιος να αποσυρθεί για να ενδοσκοπήσει, να ψάξει την αλήθεια, να δει τι πήγε στραβά – ακόμα και να συμπαρασταθεί στον πατέρα του, εάν αρνείται να δει όλα τα στοιχεία…

Επιλέγει, λοιπόν, να είναι ο γιος του κατηγορούμενου ως θύτη και όχι ο γιος – δημοσιογράφος…

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.