Πέτρος Φιλιππίδης | Σε αυτές τις τρεις γυναίκες κατέθεσε μήνυση

Πέτρος Φιλιππίδης | Ποινή κάθειρξης 12 ετών για δύο απόπειρες βιασμού

Τι αποφασίστηκε για την ύπαρξη ελαφρυντικών.

To τελευταίο κεφάλαιο του δράματος της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη εκτυλίχτηκε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας όπου ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Φιλιππίδης κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για δυο απόπειρες βιασμού τα έτη, 2010 και 2014 και ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση σε βάρος γυναίκας συναδέλφου του το 2008.

Η διαδικασία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί καθώς για να ανακοινωθούν οι ποινές πρέπει να εξεταστούν εάν και ποια ελαφρυντικά θα αναγνωριστούν στον ένοχο πλέον ηθοποιό. Από την πλευρά της η υπεράσπιση ζήτησε να του αναγνωριστούν δύο ελαφρυντικά, αυτό το σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

«Έχετε ηθική και νομική υποχρέωση αναγνώρισης τουλάχιστον ενός ελαφρυντικού και να επιβάλλετε μια ποινή πλημμεληματικου χαρακτήρα» δήλωσε ο ένας εκ των δύο δικηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, απευθυνόμενος προς τους δικαστές, συμπληρώνοντας:

«Είναι σε μια ηλικία ώριμη που βλέπουμε ότι το ποινικό του μητρώο δεν έχει καμία ποινική παράβαση. Δεν πιστεύω ότι δε θα δώσετε για σύννομο βίο επειδή είχε άπιστη ζωή. Η ζωή του ήταν ταυτισμένη με 300 ηθοποιούς. Μέχρι το Φεβρουάριο του 2021 δεν έλεγε κανείς τίποτα για το Φιλιππίδη. Πως θα ακυρώσετε το σύννομο βίο; Επειδή υπήρξε άπιστος; Θα πρέπει να το αναγνωρίσετε».

Το δικαστήριο αποσύρθηκε σε διάσκεψη και μετά την επιστροφή του η εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευσή της ζήτησε να μην αναγνωριστούν στον κατηγορούμενο, ελαφρυντικά. Έτσι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα το αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών για κάθε πράξη, συνολικά δηλαδή 12 χρόνια κάθειρξης.

, σ
Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.