Παραδεκτή η προσφυγή της Γεωργίας Μπίκα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο - Απέρριψε η ίδια τον φιλικό διακανονισμό

Παραδεκτή η προσφυγή της Γεωργίας Μπίκα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο – Απέρριψε η ίδια τον φιλικό διακανονισμό

Το πάει μέχρι το τέλος η 24χρονη.

Μία πρώτη, θετική εξέλιξη στην προσπάθειά της να δικαιωθεί από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια πέτυχε η Γεωργία Μπίκα σ για την υπόθεση του βιασμού που σύμφωνα με τις κατηγορίες της υπέστη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2022 σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κοινοποίησε την προσφυγή της Γεωργίας Μπίκα στην Κυβέρνηση για να διερευνηθεί εάν υπάρχει περιθώριο φιλικού διακανονισμού. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με αυτήν του την απόφαση και κατά την πάγια διαδικασία που ακολουθείται εισηγείται την δυνατότητα «φιλικού διακανονισμού» με την απόδοση εκ μέρους του ελληνικού κράτους κάποιας αποζημίωσης.

Με αυτόν τον τρόπο η Ευρωπαϊκή Δικαστική Αρχή αποδέχεται πως ευσταθεί η αιτιολόγηση των κατηγοριών για μία σειρά από ολιγωρίες και λανθασμένες ενέργειες αλλά και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά με συστηματική επίδειξη αμέλειας, εκ μέρους των αστυνομικών, ιατροδικαστικών και δικαστικών αρχών στην Ελλάδα.

Να σημειώσουμε ότι σε ένα ποσοστό 92-95% οι προσφυγές στο ΕΔΔΑ απορρίπτονται, γι’ αυτό και θεωρείται νίκη σε πρώτο στάδιο η κοινοποίηση της προσφυγής από το ΕΔΔΑ στο ελληνικό κράτος. Σε περίπτωση απόρριψης του «φιλικού διακανονισμού» από την Γεωργία Μπίκα, η υπόθεση θα εισέλθει στην δεύτερη φάση που οδηγεί στην εκδίκασή της ενώπιον ακροατηρίου.

«Η Γεωργία Μπίκα δεν πρόκειται να δεχθεί τον διακανονισμό, διότι επιθυμεί να οδηγηθεί η υπόθεση σε δημόσια συνεδρίαση, για να υποστηρίξει ζωντανά τα όσα ακριβώς συνέβησαν, και μετά να αποφασίσει το δικαστήριο για το τελικό ποσό της αποζημίωσης», τόνισε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της κας Μπίκα, κ. Νίκος Διαλυνάς, αφού αυτό που επιθυμεί είναι η πλήρης δικαίωσή της από την Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη.

Ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος εξήγησε σε στάτους του αναλυτικά τη σημαίνει η πρώτη αυτή απόφαση του ΕΔΔΑ για την υπόθεση της προσφυγής της Γεωργίας Μπίκα.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.