Γροθιά στο στομάχι: Αυτοί είναι οι νεκροί της τραγωδίας των Τεμπών (Pics)

Η φρίκη στα Τέμπη συνεχίζεται: Βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη μέσα στο βαγόνι του κυλικείου 6 μήνες μετά – Σε ποιον επιβάτη ανήκουν (Vid)

Δεν έχει τέλος το δράμα.

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση πως έξι μήνες μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε 57 ανθρώπους, βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη στα συντρίμια του μοιραίου τρένου.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο γνωστός ποινικολόγος Όθωνας Παπαδόπουλος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», στο βαγόνι – κυλικείο το οποίο ουσιαστικά εξαϋλώθηκε μετά τη σφοδρή σύγκρουση, τα μέλη μιας Επιτροπής Τεχνικών Συμβούλων τον Αύγουστο, εντόπισαν ανθρώπινα μέλη. Σύμφωνα με τον γνωστό ποινικολόγο, το μακάβριο εύρημα συλλέχθηκε από την αρμόδια αρχή και ταυτοποιήθηκε με σορό αλλοδαπού επιβάτη που έχει καταγραφεί.

Σοκαριστικές λεπτομέρειες ειπώθηκαν και δια στόματος του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Γιώργου Καλλιακμάνη, ο οποίος βρισκόταν στο πάνελ της εκπομπής, και όπως είπε όταν πραγματοποιήθηκαν οι κηδείες των θυμάτων υπήρχαν φέρετρα τα οποία οχι μόνο δεν περιείχαν σορούς ανθρώπων αλλά ούτε καν μέλη τους, αφού το μόνο που είχε μείνει από τη σύγκρουση ήταν κάποια από τα όργανα των ανθρώπων τους.

«Παραδόθηκαν φέρετρα που περιείχαν μόνο έντερα, καρδιές ή το συκώτι κάποιου», είπε χαρακτηριστικά σε μια προσπάθεια να τονίσει το πόσο απαράδεκτο ήταν που «ξέμειναν» στο βαγόνι της φρίκης ανθρώπινα μέλη – τα οποία δεν διευκρινίστηκε τι ακριβώς ήταν.

Τι είπε ο Όθωνας Παπαδόπουλος

«Μία Επιτροπή Τεχνικών Συμβούλων επισκέφθηκε τα βαγόνια της μοιραίας αμαξοστοιχίας, στο χώρο όπου είναι αποθηκευμένα, σε μια περιοχή κοντά στη Λάρισα, για να μπορέσει να κάνει μια αυτοψία και να αντλήσει πληροφόρηση σχετικά με τις ουσίες που προκάλεσαν την έκρηξη αρχικά και στη συνέχεια, τη φωτιά που εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα». Κατά την επίσκεψή τους στο χώρο όπου φυλάσσονται τα βαγόνια, εκεί έγιναν μάρτυρες ενός μακάβριου θεάματος, βρήκαν ανθρώπινα μέλη, τα οποία  έξι ολόκληρους μήνες μετά, ήταν ακόμη μέσα στον χώρο του κυλικείου».

Είναι ελάχιστη υποχρέωση σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή, που χάνεται, να γίνει μία περισυλλογή των μελών του σώματος οποιουδήποτε θύματος. Έξι ολόκληρους μήνες διατυπώνεται ακόμη από τους ανθρώπους, οι οποίοι έκαναν τη σχετική ανακάλυψη, η ανησυχία και η υποψία ότι ενδεχομένως υπάρχουν κι άλλα μέλη τα οποία βρίσκονται σε σημεία των απομειναριών από τα βαγόνια, ειδικά από τα πρώτα και το κυλικείο, που ήταν στην πραγματικότητα ο τάφος για τα περισσότερα θύματα».

«Έχει καταγγελθεί απ’ όλες τις οικογένειες των συγγενών, σε τρεις ημέρες μέσα είχε καθαριστεί ο χώρος τέλεσης της κακουργηματικής πράξης, είχε τσιμεντωθεί το έδαφος, είχε πέσει χαλίκι σε άλλα σημεία, είχαν ανασυρθεί όλα τα ευρήματα από τον γύρο χώρο, επικρατούσε απόλυτη καθαριότητα, αλλά με τον τρόπο αυτό καταστράφηκε ένας τόπος εγκλήματος και παρακολλήθηκε η έρευνα, η οποία θα μπορούσε να έχει οδηγήσει σε πολύ περισσότερα και ασφαλέστερα συμπεράσματα», είπε ολοκληρώνοντας.

Σημειώνεται πως ο γνωστός ποινικολόγος εκπροσωπεί δύο από τα 57 θύματα που επέβαιναν στη μοιραία αμαξοστοιχία.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.