O Eυαγγελάτος τόλμησε: Παρουσίασε τα προϊόντα στο σούπερ μάρκετ που ξεγελούν τον καταναλωτή με... μισοάδειες συσκευασίες (Vid)

O Eυαγγελάτος τόλμησε: Παρουσίασε τα προϊόντα στο σούπερ μάρκετ που ξεγελούν τον καταναλωτή με… μισοάδειες συσκευασίες (Vid)

Το Live News άνοιξε τις συσκευασίες μπροστά στην κάμερα και αποκάλυψε το περιεχόμενό τους.

Ο Κυριάκος Μαντούβαλος, ρεπόρτερ της εκπομπής Live News του Νίκου Ευαγγελάτου, έκανε μία μεγάλη έρευνα στα προϊόντα των μεγάλων σούπερ μάρκετ με σκοπό να ανακαλύψει αυτό που ονομάζεται «shrinkflation», το φαινόμενο δηλαδή σε πολλά προϊόντα η μεγάλη συσκευασία που προδιαθέτει τον καταναλωτή για πολύ προϊόν στο τέλος να απογοητεύει και να κρύβει πολύ λιγότερο προϊόν με πολύ άδειο όγκο στη συσκευασία.

«Θα κάνουμε αυτό που κάνει κάθε οικογένεια μόλις γυρίσει στο σπίτι, θα ανοίξουμε τις συσκευασίες για να δούμε πόσο έχουν», δήλωσε ο ρεπόρτερ κρατώντας μία σειρά από προϊόντα που γνωρίζουμε όλοι από τα ράφια των υπεραγορών.

Όπως ανέφερε ο ρεπόρτερ που άνοιξε τις συσκευασίες δείχνοντας τον πραγματικό όγκο των προϊόντων, «οφθαλμαπάτη της συσκευασίας δεν έχει τέλος, μεγάλο κουτί, μεγάλη τιμ, μικρό το προϊόν, τόσο που αν ήταν στο ράφι χωρίς την συσκευασία είναι αμφίβολο αν ο καταναλωτής θα το αγόραζε με την ίδια ευκολία».

Οι ίδιες έρευνες από ρεπόρτερς ξένων καναλιών σε προϊόντα ειδών του σούπερ μάρκετ έγιναν μπροστά στην κάμερα και τα αποτελέσματα ήταν παρόμοια

«Το επόμενο στην λίστα είναι τα απορρυπαντικό πιάτων, ήταν 7 ουγκιές και τώρα είναι 6,5, δείτε τα δίπλα δίπλα, δεν μπορώ να πω που πήγε το 0,5 που λείπει, παίρνεις μισή ουγκιά λιγότερη», αναφέρει ρεπορτάζ του WGN News.

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.