«Βόμβα» γενικού lockdown μετά το δραματικό ρεκόρ των 21.657 κρουσμάτων

Δεν το πιάνουν τα αντιβιοτικά: To νέο μικρόβιο που χτυπάει πνεύμονα και αναμένεται να «θερίσει» μέσα στις γιορτές

Η προειδοποίηση Μαγιορκίνη.

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 με τους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου, μίλησε ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης με αφορμή το σύνδρομο του «λευκού πνεύμονα» που σαρώνει στην Κίνα και προκαλεί προβληματισμό σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε επίσημο αίτημα για δεδομένα σχετικά με αναπνευστικές ασθένειες και αναφερόμενες εστίες κρουσμάτων πνευμονίας μετά τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων στην Κίνα.

«Δεν έχει σχέση η πανδημία, αλλά έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν έχουμε έρθει σε επαφή με αυτά τα στελέχη. […] Χαρακτηρίζεται περιπατητική πνευμονία ή σύνδρομο του ‘λευκού πνεύμονα’ γιατί στην ακτινογραφία του ασθενούς ο πνεύμονας φαίνεται σαν αν είναι λευκός.

Μας ανησυχεί η αύξηση της αντοχής του μικροβίου στα αντιβιοτικά. Δεν είναι σημερινό αποτέλεσμα, αλλά αποτέλεσμα σωρευτικό τα τελευταία χρόνια».

Ο κ. Μαγιορκίνης, σημείωσε ότι «σίγουρα θα υπάρχουν περιστατικά στην Ελλάδα, αυτό που σίγουρα δεν έχουμε είναι μια αύξηση στα κρούσματα, όπως καταγράφουν πολλές χώρες στην Ευρώπη».

Σε ό,τι αφορά τον κορωνοϊό, ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι «βρισκόμαστε σε υψηλό πλατό, υπάρχει αρκετή κυκλοφορία του κορωνοϊού, υπήρχε μικρή πτώση τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, αλλά αυξάνει πάλι σιγά σιγά, λόγω πτώσης θερμοκρασίας καθώς κλείστηκε ο κόσμος σε κλειστούς χώρους και συγχρωτίστηκε. Το βλέπουμε και σε νοσηλείες σε απλές κλίνες και σε ΜΕΘ αλλά δεν είναι κάτι ανησυχητικό».

Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.