«Συγγενής μας και συνεργάτης γνωστού τράπερ ο αρχηγός, αυτός 'έδωσε' τον γιο μου»: Ανατροπή στην υπόθεση του 18χρονου που κατηγορείται για την επίθεση στον αστυνομικό (Vid)

«Συγγενής μας και συνεργάτης γνωστού τράπερ ο αρχηγός, αυτός ‘έδωσε’ τον γιο μου»: Ανατροπή στην υπόθεση του 18χρονου που κατηγορείται για την επίθεση στον αστυνομικό (Vid)

«Αν τον δείτε, ο γιος μου είναι κορίτσι, δεν το έκανε αυτός».

Στην εκπομπή T-live του ALPHA μίλησε ο πατέρας του 18χρονου που συνελήφθη καθώς ομολόγησε ότι εκείνος ήταν ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης ρίψης ναυτικής φωτοβολίδας σε νεαρό αστυνομικό στα επεισόδια στου Ρέντη μεταξύ οπαδών και αστυνομίας, έξω από το γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού.

«Η πρώτη δουλειά είναι να γίνει καλά πρώτα ο αστυνόμος. Να γίνει καλά. Ζητάμε χίλια συγγνώμη αν είναι το παιδί το δικό μου αλλά δεν είναι. Είναι τέτοιο παιδί… Δεν ξέρω ποιος και τι του κάνανε. Αν το δείτε και του μιλήσετε, θα νομίζετε ότι είναι κορίτσι. Πέφτουν τα μούτρα του… Μπορεί να το έκανε. Δεν είχε πιάσει ποτέ φωτοβολίδα. Δεν ήταν οργανωμένος οπαδός. Κι εγώ και η γυναίκα μου πάμε στο γήπεδο. Πώς του ήρθε με κάτι φίλους να πάνε στο βόλεϊ; Το μπλέξανε το παιδί», δήλωσε αρχικά ο πατέρας του φερόμενου ως δράστη ενώ συνέχισε λέγοντας:

«Έχει γράψει στην κατάθεση ότι κάποιος με μούσι, μεγάλος σε ηλικία του έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα. 30 χρονών. Δεν έχει ξαναπιάσει τέτοιο πράγμα. Είμαι 1000% σίγουρος, κάποιος τον έχει δώσει. Μπορεί να έριξε, δεν ήμουν εκεί. Αυτός που τον έδωσε, είναι κουμπάρος μας. Αυτός είναι ο αρχηγός. Αυτόν τον είχαν πρότυπο. Έχει ποινικά πολλά αυτός. Είναι 28χρονών, έχει σχέση και με έναν γνωστό τράπερ κι αυτός τον έδωσε στην αστυνομία. Την κοπάνησε μετά τα επεισόδια. Το ήξερα ότι πήγαινε μαζί του στο γήπεδο. Δεν μπορεί να με δει το παιδί, ντρέπεται».

Aφού φωτογράφισε τον, κατά τη γνώμη του ένοχο, συμπλήρωσε: «Τον αδελφό του τον είδε σήμερα στη ΓΑΔΑ. Εμένα ντρέπεται, δεν θέλει να με δει. Αν το είχε κάνει ο γιος μου, γιατί να μην με πιάσει την Παρασκευή το βράδυ που τον πήραμε από εκεί και να μου πει ότι το έκανε; Πήγα στη δουλειά το Σάββατο και έβγαλε την κάρτα από το κινητό μου, λέγοντάς μου ότι δεν ήθελε να τους ξαναδεί τους άλλους. […] Ζητάμε συγγνώμη. Τι να ζητήσω εγώ από τον άνθρωπο; Αν φταίει ο γιος μου να τιμωρηθεί, αλλά εγώ πιστεύω ότι δεν το έχει κάνει».

Πριν από 11 χρόνια οι γονείς του 18χρονου είχαν χάσει σε τροχαίο τον μεγάλο τους γιο στα 21 του χρόνια. Μιλώντας στο LIVENEWS αναφέρει:

«Δε θέλω να πάθει τίποτα, έχω χάσει παιδί σου λέω, έχω χάσει και ξέρω την μάνα τι τραβάει τώρα, αυτή η μάνα. Ήμουνα τόσο χάλια, τόσο τέζα στο κρεβάτι. Δεν ξέρω, δεν ξέρω τίποτα άλλο, δεν ξέρω[…] Το παιδί το είδα λίγο σήμερα κάτω στον Πειραιά, στην εισαγγελεία, δεν του είπα πολλά. Η κατάσταση του είναι φοβισμένο, τρομοκρατημένο, στεναχωρημένο για την όλη κατάσταση. Ρωτάει για τον αστυνομικό, για την κατάσταση του. Και εμείς ευχόμαστε μέσα από τα βάθη της ψυχής μας, ζητάμε ταπεινά συγνώμη, για ότι έχει γίνει αν έχει γίνει από το δικό μου το παιδί. Μέσα από τα βάθη της ψυχής μου ξέρω τον πόνο, τον περνάω και θα τον περνάω. Ελπίζω να βγει δυνατός.

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη ζήτησε και έλαβε ο 18χρονος που ομολόγησε πως πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού που δίνει μάχη να κρατηθεί στην ζωή. Ο 18χρόνος υποστήριξε πως ήθελε να ρίξει την φωτοβολίδα ψηλά στον αέρα και έκανε λόγο για μια οργανωμένη επίθεση από ένα καθοδηγητή που είχε δώσει την εντολή για την επίθεση και ήταν μέσα στο γήπεδο και ο οποίος έχει μπει στο στόχαστρο των αρχών.
Ακολουθήστε το Dailymedia.com.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα των media.